Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΟΠΑΠ - Τι σχεδιάζεται για Internet-προπληρωμένη κάρτα

Τρία ανοιχτά μέτωπα έχει να αντιμετωπίσει η διοίκηση του ΟΠΑΠ τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις δραστηριότητες της εισηγμένης. Ο ΟΠΑΠ προχωρεί ταχύτατα σε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την προετοιμασία των δύο σοβαρών θεμάτων (το δανεισμό και τις δύο νέες συμβάσεις), που θα τεθούν στη γενική συνέλευση, την προετοιμασία της προκήρυξης για το διαγωνισμό για τη διαφήμιση, την αξιολόγηση του διαγωνισμού για τον τεχνολογικό πάροχο και την προετοιμασία για το ξεκίνημα των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ στο Internet, μετά την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης που αναμένεται τον επόμενο μήνα.



Τι σχεδιάζεται για Internet - προπληρωμένη κάρτα

Για τη νόμιμη δραστηριοποίησή του στο διαδίκτυο από τις αρχές Νοεμβρίου προετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ με την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Σήμερα ο νόμος δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο καθώς ο Κανονισμός Οργάνωσης, Λειτουργίας και Διεξαγωγής παιχνιδιών του ΟΠΑΠ βάσει της υπουργικής απόφασης 37336 του 2008 στο άρθρο 1 απαγορεύει τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου. Επομένως προκειμένου να εκδώσει ο ΟΠΑΠ τις προπληρωμένες κάρτες πρέπει να τροποποιηθεί η υφιστάμενη νομοθεσία μέσω της αναμενόμενης υπουργικής απόφασης.

Με την έκδοσή της, το διαδίκτυο δεν θα θεωρείται μια νέα αγορά στην οποία δεν δίνονται άδειες και δεν επιτρέπεται η δραστηριοποίηση, αλλά μόνο ένα ακόμη μέσο όπου μπορεί μια εταιρεία που ήδη έχει άδεια για τα επίγεια τυχερά παιχνίδια να επεκταθεί μέσω μιας κάρτας.

Μέσω της κάρτας, οι παίκτες θα μπορούν να παίξουν από το σπίτι τους ή από το κινητό τους μέσω του site της εταιρείας. Στις εκκρεμότητες που θα πρέπει να λυθούν προκειμένου να ξεκινήσει η κάρτα είναι η διαφωνία των πρακτόρων, που θέλουν όλες οι συναλλαγές με τον παίκτη να γίνονται στο πρακτορείο και να μη μεσολαβεί η τράπεζα.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου