Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

«Έσπασε» την κατάρα στις καθυστερήσεις!

Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο και παρότι βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, η Λάτσιο ήταν απόψε η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι μίσους στο "Ολίμπικο" επικρατώντας με σκορ 2-1 της "άσπονδης συμπολίτισσας" Ρόμα.

Έχοντας την προϊστορία με το μέρος τους, αφού μετρούσαν πέντε σερί νίκες επί των τυπικά γηπεδούχων, οι "τζιαλορόσι" μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5' κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με τον συνήθη... ύποπτο Οσβάλντο, κάνοντας το 1-0, το οποίο και διατήρησαν σχετικά εύκολα στο πρώτο μέρος, αφού δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.

Εντελώς διαφορετική εικόνα ωστόσο παρουσίασαν οι "λατσιάλι" στην επανάληψη, με τον Μπρόκι στο 51' να βρίσκεται μετά από κάθετη πάσα, "φάτσα" με τον Στεκέλενμπουργκ και τον Κίερ να τον ανατρέπει στην περιοχή. Ο Ερνάντες ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έβαλε... "φωτιά" στην κερκίδα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στους παίκτες του Εντουάρντο Ρέχα που κυριάρχησαν, έχοντας δοκάρι σε κεφαλιά του Κλόζε, αλλά και σε πολύ δυνατό σουτ του Σισέ στο 82ο λεπτό. Πάντως, η Λάτσιο ήταν αυτή που τελικά "χαμογέλασε" αφού στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κλόζε και πάλι, βρέθηκε απέναντι στον Στεκέλενμπουργκ και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα και πλέον έφερε τους τυπικά γηπεδούχους έναν βαθμό μακριά από την Γιουβέντους και την κορυφή.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΤΣΙΟ (Εντουάρντο Ρέχα): Μαρκέτι, Κονκό, Μπιάβα, Ντιάς, Ραντού (46’ Λούλιτς), Γκονζάλεζ (60’ Μάουρι), Λεντέσμα, Μπρόκι (75’ Ματουζάλεμ), Ερνάνες, Σισέ, Κλόζε

ΡΟΜΑ (Λουίς Ενρίκε): Στεκέλενμπουργκ, Ρόσι (37’ Κασέτι), Κάερ, Χάιντσε, Άνγκελ, Γκάγκο, Ντε Ρόσι, Περότα (53’ Μπουρντίσο), Πιάνιτς, Μπόγιαν (74’ Πιζάρο), Οσβάλντο

ΓΗΠΕΔΟ: "Ολίμπικο".




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου