Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

7ος Όμιλος: Θρίαμβος για Σέλτικ, 2-1 την Μπαρτσελόνα!

Με τον Γιώργο Σαμαρά να είναι αρχηγός της Σέλτικ, οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-1 της Μπαρτσελόνα σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας τους!

Τίποτα δεν δείχνει ικανό να σταματήσει τη Σέλτικ από την πρόκρισή της στους «16» του Champions League. Ούτε καν, η μεγάλη Μπαρτσελόνα. Οι «Κέλτες» έκαναν τρομερή εμφάνιση επικρατώντας των «μπλαουγκράνα» 2-1 και κάνοντας σπουδαίο βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του θεσμού.


Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τρομερό πάθος στον αγωνιστικό χώρο και έτσι μπόρεσαν να πάρουν το προβάδισμα με κεφαλιά του Βανιάμα στο 21’. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και αρκετές ευκαιρίες με δύο δοκάρια για να φτάσουν στην ισοφάριση. Αφού λοιπόν, έχασαν τόσες ευκαιρίες, ήρθε ο Βατ στο 83’ να κάνει το 2-0 και να «καθαρίσει» ουσιαστικά για την ομάδα του.

Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από τον Μέσι στο 91’ το οποίο δεν ήταν αρκετό για να δώσει κάτι θετικό στους «μπλαουγκράνα» οι οποίοι όμως, παρέμειναν στην πρώτη θέση του ομίλου.


ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Λούστινγκ (72΄Βατ), Άμπροουζ, Γουίλσον, Μάθιους, Βανιάμα, Λέντλεϊ, Κόμονς, Μαλγκρού, Σαμαράς (79’ Καγιάλ), Νικολάς Φεντόρ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μαστσεράνο, Μπάρτρα (72’ Πικέ), Τζόρντι Άλμπα, Σονγκ (71΄ Φάμπρεγκας), Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Αλέξις Σάντσες (66’ Βίγια), Μέσι.




Ζωντανή στη «μάχη»

Την πρώτη της νίκη για τη φετινή σεζόν στο Champions League πήρε η Μπενφίκα, παραμένοντας ζωντανή στη «μάχη» της πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού.

Οι «αετοί» από το ξεκίνημα της αναμέτρησης είχαν τον έλεγχο απέναντι στους Ρώσους και ήταν θέμα χρόνου να φτάσουν στο προβάδισμα και τη νίκη. Ο Όσκαρ Καρντόσο στο 55’ άνοιξε το σκορ για τους «αετούς» με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να «καθαρίζει» στο 69’.
Ο Παραγουανός επιθετικός είχε την ευκαιρία και για το χατ-τρικ, ωστόσο το πέναλτι που εκτέλεσε στο 76’ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.


ΜΠΕΝΦΙΚΑ : Αρτούρ, Αντρέ Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Γκαράι, Μελγκαρέχο, Ένσο Πέρες, Μάξι Περέιρα (82’ Αντρέ Γκόμεζ), Ροντρίγκο (48’ Καρντόσο), Όλα Τζον, Σάλβιο, Λίμα (74’ Μπρούνο Σέζαρ).

ΣΠΑΡΤΑΚ: Ρεμπρόβ, Κιρίλ Κομπάροβ (62’ Ανανίτζε), Παρέχα, Ινσαουράλδε, Μακέεβ, Ραφαέλ Καριόκα, Σέλστρεμ (71’ Ντζούμπια), Χουράδο, Μπιλιαλετντίνοβ (79΄’ Σούτσι), Ντμίτρι Κομπάροβ, Άρι.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου