Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ήρθε για τον Ολυμπιακό και τελικά έγινε «πράσινος»


Διαβάστε ποιός παίκτης ενώ έφτασε στην Ελλάδα με σκοπό να φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα τελικά κατέληξε στον Παναθηναϊκό. Πώς μετά πήγε στο λιμάνι.


Στις 16 Νοεμβρίου του 1992 ο Κρις Καλαντζής μετακομίζει από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό αντί 90 εκατομμυρίων  δραχμών, ποσού μαμούθ για την εποχή.
Ο Ελληνοαυστραλός  παίκτης ήρθε στη χώρα μας το 1987 για λογαριασμό του Ολυμπιακού.  Ωστόσο οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» τον άρπαξαν στην κυριολεξία μέσα από τα χέρια των Πειραιωτών και τον έντυσαν στα πράσινα. Με τον Παναθηναϊκό ο Καλαντζής κατέκτησε τίτλους (2 πρωταθλήματα και τρία κύπελλα) μένοντας στην ομάδα για πέντε χρόνια, ενώ πραγματοποίησε 120 συμμετοχές.  Το τελευταίο του παιχνίδι με τους «πράσινους»  ήταν στις 14 Νοεμβρίου του 1992 κόντρα στην Κόρινθο (0-3). Την επόμενη μέρα έληξε το πενταετές συμβόλαιό του και στις 16 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό, ο οποίος τον απέκτησε ως ελεύθερο.
Λίγες ημέρες αργότερα,  στις 16 Δεκεμβρίου κάνει το ντεμπούτο του με τους Πειραιώτες κόντρα στον Παναθηναϊκό σε ένα αγώνα που έληξε 1-0.   Ωστόσο το παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία ήταν αυτό που έγινε δύο χρόνια αργότερα .  
Ο Καλαντζής στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ το 1994  σκόραρε με έναν εκπληκτικό τρόπο κατά της πρώην ομάδας του, ενώ πανηγύρισε το γκολ πολύ έντονα.
Το υπέροχο ψαλίδι του Καλαντζή στο 2-1 του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ  




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου