Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

«Οκτάρα» με άρωμα... Ελλάδας


Στις 5 Νοεμβρίου 2003 η Μονακό με τον Άκη Ζήκο στη σύνθεσή της συνέτριψε με 8-3 τη Λα Κορούνια για το Τσάμπιονς Λιγκ!

Το παιχνίδι αυτό έχει μείνει στην ιστορία ως το πιο πλούσιο σε γκολ στην ιστορία των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (δηλαδή από 1991-92 και μετά) και είχε άρωμα... Ελλάδας! Έστω κι αν ο Ζήκος, σημαντικό στέλεχος τότε της Μονακό, μπήκε στο τερέν του "Λουί ΙΙ" στο 66', όταν το σκορ ήταν ήδη 7-3 υπέρ της ομάδας του!

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Μονακό εκείνη τη βραδιά ήταν ο Ντάντο Πρσο, ο οποίος μάλιστα γιόρταζε εκείνη την ημέρα τα 29α του γενέθλια. Τέσσερα γκολ σημείωσε ο Κροάτης επιθετικός, o οποίος ισοφάρισε έτσι το ρεκόρ επίτευξης περισσότερων τερμάτων σε έναν αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, από τη φάση των ομίλων και πέρα. Όλη η Μονακό, όμως, ήταν... διαστημική και μάλιστα αν δεν έσβηνε τις μηχανές μετά το 8ο γκολ μπορεί να είχε πετύχει διψήφιο αριθμό τερμάτων.

H βαριά ήττα που γνώρισε η Λα Κορούνια, δεν την εμπόδισε να προκριθεί ως 2η από τον όμιλο στον οποίο μετείχε και η ΑΕΚ. Μάλιστα, οι Ισπανοί απέκλεισαν διαδοχικά τη Γιουβέντους και τη Μίλαν και έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκαν από την Πόρτο! Η Μονακό, αντίθετα, έφτασε στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της, εκεί όμως υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της ομάδας του ανερχόμενου, τότε, Ζοσέ Μουρίνιο.

Κι όμως σήμερα, μόλις εννέα χρόνια μετά, οι δύο ομάδες βιώνουν την απόλυτη παρακμή. Η Μονακό αγωνίζεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά στη Β' Κατηγορία της Γαλλίας και η Λα Κορούνια επέστρεψε φέτος στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά ως μέγεθος έχει «μικρύνει» πολύ και οι συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι γλυκιά ανάμνηση.

Μονακό - Λα Κορούνια 8-3
(2' Ροτέν, 11' Ζιουλί, 25', 29' 45' 49' Πρσο, 47' Πλάσιλ, 67' Σισέ - 39' Τριστάν, 44' Σκαλόνι, 52' Τριστάν)

Μονακό (Ντιντιέ Ντεσάν): Ρόμα, Ζιβέ, Σκιλασί, Ροντρίγκες, Εβρά (83' Ιμπάρα), Πλάσιλ (66' Ζήκος), Μπερνάρντι, Σισέ, Ροτέν, Ζιουλί, Πρσο (76' Αντεμπαγιόρ)

Λα Κορούνια (Χαβιέ Ιρουρέτα): Μολίνα (46' Μουνούα), Πάμπλο (46' Μουνίτις), Ναϊμπέτ, Αντράντε, Ρομέρο, Σκαλόνι, Μ. Σίλβα, Σέρχιο (60' Παντιάνι), Βαλερόν, Αμαβίσκα, Τριστάν







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου