Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Κανονικός τρελός


Είναι τρελός. Κανονικός. Όχι ιμιτασιόν. Δεν έπαιξε θέατρο στο ΟΑΚΑ. Ήταν ο εαυτός του. Ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής είναι ευχή και κατάρα για έναν προπονητή. Μισεί θανάσιμα την ήττα, δεν συμβιβάζεται με τα λάθη των αμυντικών του, ξεφεύγει με τις διαιτητικές αποφάσεις. Και αφού κάνει όλα αυτά, ξεπερνά τα όρια και ακροβατεί μεταξύ τρέλας και ψυχασθένειας.


Αυτός είναι ο Σανθ Χακόμπο, ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που έχουμε δει στην Ελλάδα με κριτήριο τα τεχνικά και σωματικά προσόντα, αλλά και ένας από τους πλέον ιδιόρρυθμους χαρακτήρες. Ένας τερματοφύλακας που παίζει με 200 σφυγμούς, που φτάνει μέχρι το κέντρο για να πιάσει από το λαιμό συμπαίκτη του (τον Αργυρόπουλο στον Αστέρα Τρίπολης) επειδή δεν μάρκαρε και του αντιμίλησε, που τα βάζει με το φροντιστή της ομάδας επειδή δεν του έχει δέκα χρώματα φανέλας για να διαλέξει αυτό που του αρέσει. Ευχή και κατάρα.



Δεν τρώει γκολ ούτε από το Μέσι...

Στη μέρα του δεν τρώει γκολ ακόμη και από τον Μέσι, στην τρέλα του γκρεμίζει ένα ΟΑΚΑ, αποβάλλεται και αποχωρεί σαν ταύρος. Αν τον άφηναν (όσοι προσπάθησαν με δυσκολία να του σβήσουν τη φωτιά στο ΟΑΚΑ), ήταν ικανός να πλακώσει διαιτητές, αντιπάλους, συμπαίκτες. Όποιον έβρισκε μπροστά του. Φαινόταν στο βλέμμα του. Ήθελε και μπορούσε να τους δείρει όλους.

Ο θολωμένος Χακόμπο ήταν μια εικόνα ξένη στα ελληνικά γήπεδα. Ποιος Τζιμπούρ μπροστά στον Ισπανό και ποιος Πάμπλο Γκαρσία; Κανένας άλλος δεν τα έβαλε με ένα γήπεδο χωρίς να σκεφτεί ούτε στιγμή τις συνέπειες. Η πιο νορμάλ -λογική- συνέπεια ήταν το ότι ακολουθούσε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Η λογική βέβαια και ο Χακόμπο δεν συναντιούνται και συχνά μέσα στο ενενηντάλεπτο. Πριν και μετά, ναι. Πάνω στην τρέλα του δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει τέτοιους συνειρμούς και να σκεφτεί το μετά.



Θα το ξανακάνει...

Στο τέλος του αγώνα είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του. Αυτό που κατάλαβα είναι το εξής: την επόμενη φορά πάλι ίδια, ίσως και χειρότερη, θα είναι η συμπεριφορά του. Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν (αρκεί να ρωτήσει κανείς πρώην συμπαίκτες του), το έκανε και τώρα, θα το κάνει και στο μέλλον.

Ο Χακόμπο λειτουργεί επαναστατικά και η ιδιοσυγκρασία του ήρθε και έδεσε με τον ΠΑΟΚ. Για πολλούς από τους οπαδούς του Δικεφάλου ο Ισπανός ήταν πρότυπο και έγινε είδωλο! Τους άρεσε ως τερματοφύλακας, πλέον θαυμάζουν την κόντρα του με το «κατεστημένο». Ακόμη κι αν αυτή άρχισε από ασήμαντη αφορμή… Τα μηνύματα στο προσωπικό του προφίλ στο facebook αποδεικνύουν ότι ο Χακόμπο δεν ενόχλησε τους ΠΑΟΚτσήδες. Ίσα ίσα. Τώρα, το γεγονός ότι ο Δώνης θα πρέπει να παραταχθεί για κάποιες αγωνιστικές χωρίς τον καλύτερο του τερματοφύλακα, είναι κάτι που απασχολεί ελάχιστους...





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου