Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Πάρτι οι μπουκ με την απεργία στον ΟΠΑΠ

Για πρώτη φορά στα χρονικά ο ΟΠΑΠ κατέβασε τα ρολά λόγω της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων. Έτσι την Τετάρτη, λόγω της απεργίας, οι παίκτες του στοιχήματος δεν μπορούσαν να ποντάρουν τα χρήματά τους. Το ίδιο συνέβη και την Πέμπτη, όπου τα πρακτορεία αναζητούσαν μάταια κάποιον υπεύθυνο για να επικοινωνήσουν και οι μόνοι που σήκωναν το τηλέφωνο ήταν κάποιοι σεκιούριτι, οι οποίοι φυσικά δεν ήξεραν τι να απαντήσουν στις εκκλήσεις και στις διαμαρτυρίες των πρακτόρων.

Χθες Παρασκευή ο ΟΠΑΠ δεν εξέδωσε κουπόνι, παρά μόνο μέσω του διαδικτύου, ενώ για το Σαββατοκύριακο οι παίκτες του στοιχήματος θα ενημερωθούν πρωτίστως από τις εφημερίδες και το διαδίκτυο.


Φυσικά αυτή η εξέλιξη έχει αναστατώσει τους πράκτορες, οι οποίοι βλέπουν τα έσοδά τους καθημερινά να μειώνονται, λόγω της κρίσης. Μάλιστα σε πολλά πρακτορεία η μείωση στον τζίρο έχει φτάσει μέχρι και το 50%. Τις ημέρες που επέλεξαν οι υπάλληλοι να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις υπήρχαν αγώνες του Champions League και φυσικά το live betting. Δηλαδή τις ημέρες που όλοι περιμένουν να ανέβει ο τζίρος.

Όμως δεν είναι λίγοι που επειδή το μυαλό τους σκέφτεται και... ανάποδα τρέμουν στην ιδέα ότι πίσω από την απεργία δεν κρύβονται μόνο η διαμαρτυρία για τις μειώσεις στους μισθούς, αλλά και η κοινωνική ευαισθησία για τη φορολόγηση των κερδών από το πρώτο ευρώ. Ποιοι ήταν κερδισμένοι από την απεργία; Μα οι ανταγωνιστές του ΟΠΑΠ και οι παράνομοι μπουκμέικερ, που την Τετάρτη έκαναν πάρτι με τους αγώνες του Champions League, όπως και την Πέμπτη με το Europa League. Άραγε ο κ. Λουρόπουλος και η διοίκηση του ΟΠΑΠ ερεύνησαν αυτό το ενδεχόμενο;




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου