Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Η μέρα είναι… πράσινη


Διαβάστε πως ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε ενώ έχασε στην έδρα της Γιουβέντους. Πως 12 χρόνια αργότερα έφτασε σε μια ακόμα επιτυχία. Και πως άλωσε τη Βρέμη.

Στις 4 Νοεμβρίου του 1987 σε μία από τις πιο γλυκές ήττες στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός στο Τορίνο χάνει με 3-2 από τη Γιουβέντους, αλλά προκρίνεται στον γ’ γύρο του ΟΥΕΦΑ, αφού στο ΟΑΚΑ είχε νικήσει με 1-0.
Στο πρώτο παιχνίδι οι «πράσινοι» έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση μετά το εκπληκτικό γκολ του Σαραβάκου. Ωστόσο όλα ήταν ανοιχτά  στον επαναληπτικό της Ιταλίας δύο εβδομάδες αργότερα.   
Στο «Στάδιο «Κομουνάλε» οι παίκτες του  «τριφυλλιού» πήγαν αποφασισμένοι. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στην πρώτη επίθεση που έγινε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σαραβάκος εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των Ιταλών αμυντικών και έκανε το 1-0 περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα Τακόνι. Η Γιουβέντους αντέδρασε γρήγορα και μετά από σουτ του Ρας ο Καμπρίνι έστειλε την μπάλα σε κενή εστία.  Ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά κεφάλι μετά από μονοκόματο σουτ του Δημόπουλου. Οι γηπεδούχοι απάντησαν και πάλι, αυτή τη φορά με δυνατό σουτ του Αλέσιο με τον Μήνου να μην μπορεί να αντιδράσει.  Το τελικό 3-2 έγινε 18 λεπτά πριν το τέλος του ματς όταν ο διαιτητής έδωσε πέναλτι το οποίο ευστόχησε ο Καμπρίνι. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε, όμως σε συνδυασμό με το παιχνίδι της Αθήνας πήρε μία θριαμβευτική πρόκριση.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Γιουβέντους( Μαρκέζι) Τακόνι, Φαβέρο, Καμπρίνι, Μπονίνι, Μπρίο, Τριτσέλα, Αλέσιο, Μακγκρίν, Ρας, Ντε Αγκοστίνι, Λάουντρουπ
Παναθηναϊκός (Δανιήλ) Μήνου, Βασιλείου, Πατσιαβούρας, Καλιτζάκης, Βαμβακούλας, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου , Δημόπουλος, Βλάχος, Γεωργαμλής  
Το 3-2 στην Ιταλία  



Ο πρώτος αγώνας  στην Αθήνα (1-0)




Στις 4 Νοεμβρίου του 1998 ο Παναθηναϊκός νικά 1-0 τη Λανς για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στο Ολυμπιακό Στάδιο μπροστά σε 60.000 φίλους του. Στο πρώτο ημίχρονο  η ομάδα του τριφυλλιού έκλεισε τους Γάλλους στα καρέ τους, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει γκολ.  Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Βασίλη Δανιήλ είχαν τα ηνία ώσπου ο Βόκολος πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης . Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι επιτίθονταν κατά κύματα κάνοντας προσπάθεια να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως ο Βάντσικ κράτησε το μηδέν.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης, Μιλόγεβιτς, Ασάνοβιτς (81' Κιάσσος), Γκούμας, Βαζέχα (87' Μάουρο), Λαγωνικάκης, Βόκολος, Μπασινάς, Κωνσταντινίδης, Λυμπερόπουλος.
ΛΑΝΣ (Λεκλέρκ): Βαρμούζ, Σικορά, Μανιέ, Ρολ, Ντεμπέβ (58' Σμίτσερ), Νταλμάτ, Νιαρκό, Βερέλ, Ντεού, Νουμά (69' Ελουά), Μερίντ.
Στις 4 Νοεμβρίου του 1999 για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ο Παναθηναϊκός νικά 1-0 την αυστριακή Γκράτσερ και προκρίνεται στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.  
Οι «πράσινοι» είχαν ηττηθεί στην Αυστρία 2-1, χάρη στους τους Λόπα και Πάμιτς, ενώ ο Ιγκόρ Σιμπνιέφσκι να έχει πετύχει το γκολ για το «τριφύλλι».
Στη  ρεβάνς της Αθήνας οι παίκτες του Γιάννη Κυράστα δυσκολεύτηκαν περισσότερο από όσο αναμενόταν. Χρειάστηκε να φτάσουν στις καθυστερήσεις  για να πάρουν τη νίκη. Ο Βαζέχα στην εκπνοή κέρδισε πέναλτι  ο Καρλ Χάιντς Πφλίπσεν στάθηκε 11 βήματα μακριά από τον Αλμερ και  τον ξεγέλασε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Παναθηναϊκός ( Γ. Κυράστας): Νικοπολίδης, Χένρικσεν Γκαλιέτο (73΄Καραγκούνης) Γκούμας Πφλίπσεν, Μίκλαντ Μπασινάς Νασιόπουλος (46΄’Βαζέχα) Λυμπερόπουλος Φύσσας Σιπνιέφσκ (60΄Σίγκουρτσον)
Γκράτσερ (Κ. Αουγκεντάλερ): Αλμερ, Λίπα, Ράμους, Τσεχ, Ντμίτροβιτς (83΄Πότσερ), Ακβουέγκμπου (77΄ Πάμιπς), Κούλοβιτς, Νίλσεν ,Ακότο , Χάρτμαν, Αλοϊζι (54΄Αμερχάουζερ)
 
 
 
 
Στις 4 Νοεμβρίου του 2008 σε αγώνα για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός νικά με 3-0 στη Βρέμη την Βέρντερ.
Οι «πράσινοι» πέτυχαν μία από τις σημαντικότερες νίκες στην ευρωπαϊκή ιστορία τους. Ο Μάντζιος στο 58' έκανε το 1-0. Λίγο αργότερα στο 70’ ο Καραγκούνης σκόραρε ένα από τα θεαματικότερα γκολ της καριέρας του. Ενώ στο 83' ο Τζιόλης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Παναθηναϊκού.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Βέρντερ Βρέμης (Σάαφ): Βίζε, Πάσανεν, Νάλντο, Μπάουμαν, Βράνιες (64' Χαντ), Ρόζενμπεργκ, Ντιέγκο, Εζίλ, Πρεντλ (46' Φριτζ, 68' Σανόγκο), Πιζάρο, Μερτεζάκερ
Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Τζιόλης, Καραγκούνης (79' Γκούμας), Γκάμπριελ (75' Μουν), Μάντζιος (88' Σαλπιγγίδης)



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου