Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ο ΠΑΟ σκόραρε γρήγορα και «πέταξε» για τους «8»


Στις 22 Νοεμβρίου του 1995 σε αγώνα για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός νικά στο ΟΑΚΑ με 2-0 την Ααλμποργκ από τη Δανία. Ο Αλέξης Αλεξούδης σκοράρει στο 28” το πρώτο γκολ σημειώνοντας το πιο γρήγορο γκολ, (μέχρι εκείνη τη στιγμή)  στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, ξεπερνώντας τον Αντρέας Μέλερ της Μπορούσια Ντόρτμουντ που είχε σκοράρει στο 37” εναντίον της Γιουβέντους στις 13 Σεπτεμβρίου 1995.
Οι «πράσινοι» κόντρα στους Δανούς βιάστηκαν να ανοίξουν το σκορ και πέτυχαν γκολ από τα αποδυτήρια.  Ο Βαζέχα έκανε μία σέντρα προς τον Αλεξούδη. Αυτός ξέφυγε από τους αντιπάλους  και έκανε ένα δυνατό σουτ. Ο τερματοφύλακας της Ααλμποργκ έπεσε προς την πορεία της μπάλας, όμως δε μπόρεσε να τη συγκρατήσει και έτσι αυτή κύλησε στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.
Οι παίκτες του Ρότσα, ωστόσο δεν επαναπαύτηκαν και επιδίωξαν ακόμα ένα τέρμα, που ήρθε πριν τη λήξη του α΄ ημιχρόνου. Στο 38΄ ο Μπορέλι ανατράπηκε στη γραμμή της μεγάλης περιοχής από τον αρχηγό της Ααλμποργκ, Σίμονσεν. Το φάουλ εκτέλεσε ο Γ. Σ. Γεωργιάδης, ο οποίος πέρασε τη μπάλα από το κενό που υπήρχε στο τείχος την έστειλε στο «γάμα»  της εστίας του Γκιλ κάνοντας το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ.
Ο Παναθηναϊκός μετά από αυτή τη νίκη και σε συνδυασμό με το ισόπαλο αποτέλεσμα του αγώνα Πόρτο – Ναντ, πέρασε πανηγυρικά στα προημιτελικά της διοργάνωσης και μάλιστα ως πρώτος με 11 βαθμούς στον όμιλό του.


 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Γ.Σ. Γεωργιάδης, Μάρκος, Μπορέλι, Αλεξούδης (53 Καπουράνης), Βαζέχα, Μαραγκός, Δώνης (90 Λαγωνικάκης).
ΑΑΛΜΠΟΡΓΚ: Γκιλ, Κρούγκερ, Μάντσεν (60 Γκρουνγκζάερ), Κρίστενσεν (81 Χερσμούτσελ), Γιέσεν, Φάτσιους, Σίμονσεν, Πέτερσεν, Αντερσεν, Χ. Ρασμούνσεν, Π. Ρασμούνσεν.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου