Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Εξοργισμένοι οι Γερμανοί οπαδοί


Διαστάσεις παίρνουν στα γερμανικά γήπεδα οι διαμαρτυρίες οπαδών των συλλόγων για τις επικείμενες μειώσεις χωρητικότητας των γερμανικών γηπέδων.

Οι επικεφαλής της Λίγκας που διοργανώνει ένα εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων του κόσμου έχουν εισηγηθεί τη μείωση της χωρητικότητας σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το αίσθημα της ασφαλείας αλλά και να ελεγχθούν καλύτερα τα φαινόμενα βίας.

Οι πρώτοι που αντέδρασαν σ' αυτές τις επιδιώξεις ήταν οι οπαδοί της Ντόρτμουντ οι οποίοι έτσι και αλλιώς κατακλύζουν το  γήπεδο της ομάδας τους σε κάθε ματς.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Φορτούνα οι φίλοι της πρωταθλήτριας Γερμανίας έμειναν σιωπηλοί στα πρώτα 12 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα του αγώνα (η σχετική πρόταση θα συζητηθεί στις 12 Δεκεμβρίου) "για να καταλάβουν οι κρατούντες πως είναι τα γήπεδα χωρίς εμάς" όπως τόνισε εκπρόσωπος των οπαδών.

Σε παρόμοιο τύπου διαμαρτυρίες προσανατολίζονται οπαδοί και άλλων ομάδων που συμμετέχουν στις δύο πρώτες, τη τάξει, επαγγελματικές κατηγορίες της Γερμανίας.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου