Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΟΠΑΠ: Μείωση κερδών κατά 9,2% το πρώτο εννιάμηνο του 2012

Mείωση κατά 9,2% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ, τα οποία ανήλθαν στα  371,7 εκατομμύρια ευρώ, για τους πρώτους εννέα μήνες του 2012, μειωμένα κατά 9,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, όταν τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 409,1 εκατομμύρια ευρώ.


Σε 499,6 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν στο ίδιο διάστημα τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), έναντι 549,3 εκατομμυρίων ευρώ για την ίδια περίοδο το 2011, καταγράφοντας μείωση 9%. Ανθεκτικότητα επέδειξε ωστόσο το περιθώριο EBITDA, που παρέμεινε στο 17%.


Μείωση 7,8% καταγράφηκε στις πωλήσεις του ΟΠΑΠ, οι οποίες έφτασαν τα 2,9 δισ. ευρώ, έναντι 3,1 δισ. ευρώ για το πρώτο εννιάμηνο του 2011. Ειδικά οι πωλήσεις ΚΙΝΟ ανήλθαν στα 1,5 δισ. ευρώ, έναντι 1,6 δισ. το 2011.


Τέλος, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώνονται στο 1,17 ευρώ, έναντι 1,28 για την αντίστοιχη περίοδο του 2011, μειωμένα κατά 9,2%.


Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Οργανισμού, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, σημειώνει: «Το γ΄ τρίμηνο 2012 ήταν καθοριστικό για την ΟΠΑΠ Α.Ε., εφόσον διευκρινίστηκε το φορολογικό καθεστώς. Πλέον, σε ξεκάθαρο περιβάλλον, η εταιρία είναι σε θέση να σχεδιάσει τη στρατηγική της με βάση στέρεα επιχειρηματικά κριτήρια. Περαιτέρω, η ΟΠΑΠ Α.Ε. συνέδραμε στην καταπολέμηση της παράνομης αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, προασπίζοντας τα δικαιώματά της και προστατεύοντας τους καταναλωτές. Στο εξής, στοχεύουμε στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων της και στην παροχή live στοιχηματισμού με πιο ανταγωνιστικό τρόπο. Επίσης, σκοπεύουμε στην προσαρμογή της εμπορικής μας πολιτικής, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την επίδραση από τη φορολόγηση στα κέρδη των παικτών.


Επιπλέον, εξορθολογίζουμε την κοινωνική μας ανταποδοτικότητα, σε αντιστοιχία με τις οικονομικές μας επιδόσεις. Τέλος, προτεραιότητα μας παραμένει η διεκδίκηση της άδειας του Κρατικού & Ξυστού Λαχείου σε κοινοπραξία με διεθνείς εταίρους. Μέσω των πρωτοβουλιών μας, αποσκοπούμε στη βελτιστοποίηση των οικονομικών μας μεγεθών και της επιχειρησιακής μας ικανότητας σε ένα νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου