Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

O «Λύμπε» απέφυγε τον Μακούν και έγραψε ιστορία


Πως η ΑΕΚ έφτασε στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ . Ο ρόλος του Μακούν και ποιός Έλληνας αγωνιζόταν στην αντίπαλη ομάδα.

Την 1η Νοεμβρίου του 2006 σε αγώνα για την 4η αγωνιστική  η ΑΕΚ σημειώνει τη πρώτη της νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση νικώντας 1-0  τη γαλλική Λιλ. 
Μετά από 21 παιχνίδια η Ένωση κατάφερε με ένα εκπληκτικό γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου να πανηγυρίσει το  πρώτο της «τρίποντο» . Ο παίκτης των «κιτρινόμαυρων» με το τέρμα που σημείωσε έγραψε ιστορία.  
Η ΑΕΚ από την αρχή έδειξε διάθεση να γίνει το αφεντικό της αναμέτρησης  έχοντας την συμπαράσταση των οπαδών της που είχαν γεμίσει το ΟΑΚΑ. Όμως από τα πρώτα λεπτά φάνηκαν τα προβλήματά της σε όλες τις γραμμές της. Από την άλλη, οι Γάλλοι παρουσιάστηκαν πολύ καλά διαβασμένοι και δυσκόλεψαν την ΑΕΚ.
Ο Στάθης Ταυλαρίδης,  που αγωνιζόταν με τη φανέλα της Λιλ,  άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες από το 21' μετά από δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ωστόσο οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το λάθος του Έλληνα αμυντικού και δεν έδειξαν την αριθμητική υπεροχή τους.  
Οι φιλοξενούμενοι  είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, ενώ οι η ομάδα του Φερέρ δεν έβρισκε διαδρόμους. Έτσι οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούσαν με μακρινές βαθιές μπαλιές από τους αμυντικούς προς την επίθεση, που όμως σταματούσαν οι αντίπαλοι.
Ο «Λύμπε» στο  74' λύτρωσε την ομάδα του όταν, τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Ζεάν Μακούν και με δεξί σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Με τους τρεις βαθμούς που κατέκτησε η Ένωση ανέβηκε στην τρίτη θέση του 8ου ομίλου με τέσσερις, έναν λιγότερο από τους Γάλλους αι δύο περισσότερους από την Αντερλεχτ, ενώ στην κορυφή του γκρουπ βρισκόταν η Μίλαν. Έτσι έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα ακόμα και για τη 2η θέση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:   
ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Μόρας, Δέλλας, Τσιρίλο, Γεωργέας, Εμερσον (47' Καπετάνος), Ζήκος, Τόζερ, Χέτεμαϊ (88' Κυριακίδης), Ζούλιο Σέζαρ (57' Μαντούκα), Λυμπερόπουλος
Λιλ (Κλοντ Πιέλ): Σίλβα, Σαλμέ, Ταυλαρίδης, Πλεστάν, Ταφορό, Καμπαγιέ, Μποντμέρ, Μακούν (76' Φοβέργκ), Κεϊτά, Ρομπάιγ (56' Ντεμπισί), Οντεμβίνγκιε (56' Γιουλά)
Διαιτητής: Στιβ Μπένετ (Αγγλία)
Κίτρινες: Ταυλαρίδης, Μακούν, Κεϊτά, Καμπαγιέ- Δέλλας, Καπετάνος
Κόκκινη: Ταυλαρίδης (22'-δεύτερη κίτρινη)
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου