Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η έκπληξη του αιώνα από τη Μηχανιώνα


Στις 10 Νοεμβρίου 1998 όλη η Ελλάδα παραμιλούσε με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας, ο οποίος απέκλεισε την ΑΕΚ από το Κύπελλο!

Ο παντελώς άγνωστος τότε, Σάκης Πρίττας, είδε ξαφνικά τον εαυτό του να γίνεται θέμα στα δελτία ειδήσεων και πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες!

Η μεγάλη έκπληξη είχε δράστη τον νυν άσο του Πανθρακικού, ο οποίος τότε ήταν μόλις 20 ετών, είχε ακόμα μακρύ μαλλί και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην ομάδα της Μηχανιώνας. Και το γκολ που πέτυχε σαν σήμερα κόντρα στην ΑΕΚ, έπαιξε σίγουρα τον ρόλο του ώστε ο παντελώς άγνωστος (τότε) επιθετικός (τότε) να κάνει την αξιόλογη καριέρα που όλοι πλέον γνωρίζουμε και η οποία κορυφώθηκε με την κλήση του στην 23άδα της Εθνικής για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Με ωραία κεφαλιά στο 31ο λεπτό, ο Πρίττας νίκησε τον Ατματσίδη και χάρισε στον Ποσειδώνα την ιστορική νίκη-πρόκριση με 1-0 επί της ΑΕΚ. Μιας ΑΕΚ η οποία δεν κατέβασε αναπληρωματικούς (μόνο ο Ντέμης Νικολαΐδης έλειπε, ουσιαστικά), αλλά υποτίμησε εμφανώς τον αντίπαλο και στο τέλος το πλήρωσε. Λίγοι το είχαν καταλάβει τότε, αλλά η «Ενωση» είχε μόλις μπει στο τούνελ από το οποίο αδυνατεί να βγει μέχρι σήμερα. Ο... τυφώνας Enic είχε μόλις κάνει την εμφάνισή του και το μέλλον φάνταζε αβέβαιο. Κανείς, ωστόσο, δεν φανταζόταν ότι θα έφτανε ποτέ η ΑΕΚ στο σημερινό χάλι...

Η νίκη του Ποσειδώνα, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ελλάδα και έδωσε έμπνευση για συνθήματα που λοιδωρούσαν την ΑΕΚ ως θύμα της… έκπληξης του αιώνα. Και φυσικά παραμένει η κορυφαία στιγμή στην ιστορία της ομάδας της Μηχανιώνας, η οποία αποδείχθηκε... φωτοβολίδα. Γρήγορα χάθηκε από τη Γ' Εθνική και σήμερα μετέχει στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης.

Ποσειδών Μηχανιώνας - ΑΕΚ 1-0
(31’ Πρίττας)

Ποσειδών Μηχανιώνας (Στράτος Βουτσακέλης): Καρατζιοβαλής, Ντιμτσούδης, Αναστασόπουλος, Φυντανίδης (90’ Φράγκος), Ζαρφειάδης, Νάιντος, Νόβι, Αβραμίδης (84’ Κυριαζίδης), Πρίττας, Πεκρίδης, Τσορακλίδης (74’ Χαιρόπουλος).

ΑΕΚ (Τάκης Καραγκιοζόπουλος): Ατματσίδης, Κοπιτσής, Κασάπης, Μπαμπούνσκι, Καλιτζάκης (46’ Κεφαλάς), Κατσαβός (63’ Λάκης), Ζήκος, Σαβέβσκι, Μαλαδένης, Σέμπουε (46’ Ίλιεφ), Δώνης.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου