Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Κούπα η Λίβερπουλ, μοιραίος ο ξάδελφος!


Μετά από έξι χρόνια «ανομβρίας» η Λίβερπουλ γεύεται και πάλι τη χαρά της κατάκτησης ενός τροπαίου, έστω κι αν πρόκειται απλώς για το Λιγκ Καπ. Υστερα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς με 4 γκολ (δύο για κάθε ομάδα), δοκάρια, πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, παράταση και πέναλτι οι «κόκκινοι» λύγισαν (με 3-2 πεν.) την σθεναρή «αντίσταση» της Κάρντιφ (σ.σ. αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ) και κατέκτησαν την κούπα!

Βεβαίως η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς κέρδισε δίκαια το τρόπαιο (σ.σ. 8ο που κατακτά σε αυτό το θεσμό) καθώς ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της, ωστόσο η Κάρντιφ έκανε μια παλικαρίσια προσπάθεια και λίγο έλειψε να κλέψει τη νίκη! Φανταστική η ατμόσφαιρα στον κατάμεστο από 89.041 θεατές Γουέμπλεϊ.


Παράλληλα η Λίβερπουλ εξασφάλισε μια θέση για το Europa League της επόμενης περιόδου!


Δοκάρι με το καλημέρα για τη Λίβερπουλ!

Λίγο έλειψε η Λίβερπουλ να πετύχει γκολ από τα… αποδυτήρια, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό ο Γκλεν Τζόνσον έπιασε ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Χίτον. Στη συνέχεια η Λίβερπουλ πήρε τα ηνία του ματς, έχοντας την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργεί άλλη αξιόλογη φάση στο πρώτο 20λεπτο. Από την πλευρά της η Κάρντιφ στεκόταν αρκετά καλά, ωστόσο με εξαίρεση ένα γυριστό σουτ του Κάουϊ μέσα από την περιοχή (στο 11') δεν είχε καταφέρει να απειλήσει περαιτέρω.

«Ψυχρολουσία» από τον Μέισον

Εστω και κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως, οι Ουαλλοί άνοιξαν το σκορ με ένα εξαιρετικό γκολ συνεργασίας. Δημιουργός ο Κέινι Μίλερ που έβγαλε μια κάθετη-λουκούμι στον Τζό Μέισον ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ έστειλε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Ρέινα και στο βάθος της εστίας του για το 1-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά η εικόνα του ματς άλλαξε. Οι παίκτες του Μάλκι Μακάι τραβήχτηκαν μαζικά πίσω, με τη Λίβερπουλ να παίρνει απολύτως την πρωτοβουλία και να πιέζει αισθητά. Βεβαίως τα υπόλοιπα 25 λεπτά ως το φινάλε του ημιχρόνου κύλησαν με τους «κόκκινους» να είναι «φλύαροι» και χωρίς ουσία, ωστόσο είχαν δύο καλές στιγμές, με ένα σουτ του Ανταμ στο 32' και ειδικότερα με μια κεφαλιά (σ.σ. μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζέραρντ) του Αγκερ από απόσταση αναπνοής με τον Χίτον να σώζει την εστία του από σχεδόν βέβαιη παραβίαση.

Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές με τη Λίβερπουλ να έχει και πάλι τον έλεγχο και την κατοχή και να εντείνει την πίεσή της όσο η ώρα περνούσε.

Δοκάρι και ισοφάριση

Στο 58' ο Ναλγκλίς έκανε πιο επιθετική την ομάδα του ρίχνοντας τον Μπέλαμι και μόλις δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση από φάση… διαρκείας. Σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Κάρολ έπιασε την πρώτη κεφαλιά ο Σουάρες τη δεύτερη η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στον Σκρτελ ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1!

Σε όλο το υπόλοιπο η Λίβερπουλ έβγαινε μαζικά στην επίθεση, ενώ το ίδιο μαζικά αμυνόταν η Κάρντιφ. Οι «κόκκινοι» έφταναν με άνεση έξω από την αντίπαλη περιοχή (14-0 τα κόρνερ στο 90λεπτο) απειλούσαν συχνά-πυκνά κυρίως όμως με σουτ όπως αυτά των Σκρτελ (74'), και Ντάουνινγκ (78').

Πάντως η αλήθεια είναι ότι αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν η Κάρντιφ η οποία μετά το 80' βγήκε μπροστά κι έχασε δύο σπουδαίες στιγμές, με τους Τέρνερ (83' κεφαλιά) και Μίλερ (88' σουτ μέσα από την περιοχή).

Τελικά τίποτα δεν άλλαξε και έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση. Εκεί οι «κόκκινοι» ήταν αισθητά ανώτεροι, έχοντας 4-5 καλές στιγμές με κυριότερες την κεφαλιά του Σουάρες στο 91' και ένα σουτ του Τζόνσον στο 105'.


Προβάδισμα με Κάουτ

Η λύτρωση για το συγκρότημα του Νταλγκλίς ήρθε στο 108' με ένα ωραίο αλλά και τυχερό γκολ του Ντιρκ Κάουτ καθώς το πρώτο σουτ του Ολλανδού κατέληξε σε αμυντικό ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε τη μπάλα και πάλι πάνω στον ξανθομάλλη επιθετικό ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον εξαιρετικό σήμερα Χίτον για το 2-1!

2-2 και παράταση!


Κι όμως δεν τα είχαμε δει όλα… Η Λίβερπουλ νομίζοντας ότι «κλείδωσε» τη νίκη, χαλάρωσε αδικαιολόγητα και η Κάρντιφ την τιμώρησε. Οι Ουαλλοί βγήκαν μπροστά και σε κόρνερ που κέρδισαν έκαναν το 2-2 με κοντινή προβολή του Χέντερσον μετά από σύγχυση στα καρέ!

Μοιραίος ο Αντονι Τζέραρντ!

Στα πέναλτι, κανένα από τα δύο ξαδέρφια Τζέραρντ δεν μπόρεσε να σκοράρει, ωστόσο μοιραίος αποδείχθηκε για την ομάδα του ο Αντονι. Ο Στίβεν έχασε το πρώτο πέναλτι της διαδικασίας κάτι που δεν στοίχισε στην Λίβερπουλ. Ο Τζόνσον έβαλε μπροστά τους «κόκκινους» με 3-2 το οποίο έμελλε να είναι το τελικό σκορ, καθώς ο Αντονι Τζέραρντ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα με την κούπα να καταλήγει στην Λίβερπουλ.

* Να σημειωθεί ότι στο 52' έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ της Λίβερπουλ σε χέρι του Τέρνερ στην περιοχή μετά από σουτ του Ανταμ.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
Στ. Τζέραρντ : Μπλοκάρει ο Χίτον (0-0)
Μίλερ: Δοκάρι και άουτ (0-0)
Ανταμ : Αουτ (0-0)
Κάουι : 1-0 η Κάρντιφ
Κάουτ: 1-1 η Λίβερπουλ
Γκεστέντ: Δοκάρι
Ντάουνινγκ: 1-2 η Λίβερπουλ
Γουίτινχαμ: 2-2 η Κάρντιφ
Τζόνσον: 2-3 η Λίβερπουλ
Α. Τζέραρντ (Κάρντιφ): Αουτ
Τελικό αποτέλεσμα νίκη 3-2 για τη Λίβερπουλ


Μοιραίος για την Κάρντιφ ο Αντονι Τζέραρντ, ξάδελφος του Στίβεν , αστόχησε στον τελευταίο πέναλτι...


ΣΚΟΡΕΡ: Μέισον 20', 118' Τέρνερ-60' Σκρτελ, 108' Κάουτ
ΔΟΚΑΡΙΑ: Τζόνσον 2', Σουάρες 60'
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 53' Χέντερσον, 118 Τέρνερ-100' Μπέλαμι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:


ΚΑΡΝΤΙΦ (Νταλγκλις): Χίτον, ΜακΝόουτον (106' Μπλέικ), Τέιλορ, Χάντσον (98' Τζέραρντ) Τέρνερ, Γουίτινγχαμ, Κάουι, Γκούναρσον, Μίλερ, Μέισον (90' Κις), Γκιστέντ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Μακάι): Ρέινα, Τζόνσον, Χοσέ Ενρίκε, Αγκερ (87' Κάραγκερ), Σκρτελ, Τζέραρντ, Χέντερσον (58' Μπέλαμι), Ντάουνινγκ, Ανταμ, Λουίς Σουάρες, Κάρολ (102' Κάουτ).






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου