Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Tα εγκαίνια του «Θεάτρου των Ονείρων»!

Σαν σήμερα, πριν από 102 χρόνια, το «Όλντ Τράφορντ» άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά, στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ.


Η κατασκευή του…

Μέχρι το 1902, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν γνωστή ως Νιούτο Χιθ, ωστόσο άλλαξε όνομα όταν έφτασε στα όρια της πτώχευσης, ωστόσο μετά την οικονομική αναδιάρθρωση που υπέστη είχε αρκετά χρήματα για την δημιουργία ενός νέου γηπέδου.

Τα αρχικά σχέδια, ήταν για ένα γήπεδο 100 χιλιάδων θεατών, ωστόσο το τελικό πλάνο έφτασε στις 80 χιλιάδες, θέσεις, όμως δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Το κόστος έφτασε στις 60 χιλιάδες λίρες, με την νότια κερκίδα να διαθέτει καθίσματα και σκέπαστρο, ενώ αρχιτέκτονας του «Θέατρου των Ονείρων», ήταν ο Σκωτσέζος, Άρτσιμπαλ Λέιτς.

Το πρώτο παιχνίδι…

Το «Όλντ Τράφορντ» υποδέχθηκε τους «κόκκινους διάβολους» με το… αριστερό, καθώς η Γιουνάιτεντ ηττήθηκε με 4-3 από την Λίβερπουλ, ωστόσο ο Τύπος της εποχής έμεινε πραγματικά… έκθαμβος με το νέο γήπεδο.

Το 1920 σημείωσε ρεκόρ προσέλευσης στο πρωτάθλημα, στην αναμέτρηση με την Άστον Βίλα, καθώς 71 χιλιάδες θεατές βρέθηκαν στις κερκίδες, ενώ το συνολικό ρεκόρ στο γήπεδο, είναι από τις 25 Μαρτίου του 1939 και δεν είναι από την Γιουνάιτεντ!

Συγκεκριμένα 76962 θεατές βρέθηκαν στο «Όλντ Τράφορντ» για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Γουλβς με την Γκρίσμπι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.




Σήμερα, στο «Θέατρο των Ονείρων»…

Φυσικά σήμερα όποιος παρακολουθεί το γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, νιώθει απλά… δέος! Μεγαλοπρεπές, και απολύτως σύγχρονο, το «Όλντ Τράφορντ», είναι το απόλυτο ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Η χωρητικότητα του φτάνει τις 75811 θέσεις, ωστόσο η διοίκηση του συλλόγου προσπαθεί διαρκώς να την αυξήσει. Στο γήπεδο υπάρχουν εστιατόρια, μαγαζιά και φυσικά το μουσείο της θρυλικής ομάδας, όπου δεσπόζουν τα αμέτρητα τρόπαια.

Το «Όλντ Τράφορντ» χρησιμοποιείται ακόμη και ως γήπεδο ράγκμπι αλλά και για συναυλίες.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου