Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Δέκα παράξενοι τραυματισμοί


Με αφορμή τον τραυματισμό του μέσου της Βαλένθια Έβερ Μπανέγκα, που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για περίπου 6 μήνες, το Contra.gr σας παρουσιάζει τους δέκα πιο περίεργους τραυματισμούς ποδοσφαιριστών.


10. Έβερ Μπανέγκα (Αυτοκίνητο)

Ο μέσος της Βαλένθια ενώ έβαζε βενζίνη στο αμάξι του, ξέχασε να βάλει χειρόφρενο και το αμάξι κύλησε προς τα πίσω παγιδεύοντας τον αστράγαλο του. Ο Αργεντινός μέσος υπέστη κάταγμα κνήμης περόνης κάτι που θα τον κρατήσει εκτός δράσης 6 μήνες.

9. Ντέιβιντ Μπάτι (Τρίκυκλο μωρού)

Αν ο τραυματισμός του Μπανέγκα σας έκανε να αισθανθείτε άσχημα, τότε ο τραυματισμός του Μπάτι μπορεί να σας κάνει να γελάσετε. Ο πρώην μέσος των Λίντς, Μπλάκμπερν και Νιουκάστλ ενώ ανάρρωνε στο σπίτι του, από ένα τρακάρισμα, η τρίχρονη κόρη του πέρασε πάνω από το πόδι του με το τρίκυκλο της. Ο τραυματισμός δεν βοήθησε πολύ τον ίδιο, καθώς η υπερηφάνεια που είχε ως “σκληρός”, στιγματίστηκε.

8. Ντέιβιντ Τζέιμς (Τηλεχειριστήριο)

Ποιος θα πίστευε πως μια ακίνδυνη συσκευή, θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμό σ' έναν ποδοσφαιριστή. Ο Τζέιμς ενώ ήταν σπίτι με έναν φίλο του, του πέταξε το τηλεχειριστήριο. Ο ίδιος στην προσπάθεια να το πιάσει τράβηξε προς τα πίσω τους μυς του (!). Αυτή η κίνηση ήταν αρκετή για να τον κρατήσει εκτός  δράσης.

7. Σαντιάγκο Κανιθάρες (After Shave)

Η δουλειά του τερματοφύλακα είναι να αποκρούει τα σουτ των αντιπάλων. Με άλλα λόγια μπορεί να πιάνει και πράγματα στον αέρα. Κι όμως, ο καλύτερος τερματοφύλακας του ισπανικού πρωταθλήματος το 2002, δεν ταξίδεψε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας και της Κορέας όταν ένα μπουκάλι after shave έπεσε στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του και του έκοψε τον τένοντα.

6. Ντέιβιντ Μπέκαμ (Παπούτσι ποδοσφαίρου)

Οι εκατομμύρια θαυμαστές και θαυμάστριες που έχει ο Άγγλος σταρ τρόμαξαν στο άκουσμα ότι το πρόσωπο του αγαπημένου τους, έγινε... στόχος από ένα “ιπτάμενο” παπούτσι. Όλα άρχισαν όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε στο κύπελλο Αγγλίας από την Άρσεναλ. Ο Φέργκιουσον μπαίνοντας στα αποδυτήρια κλώτσησε το παπούτσι, το οποίο κατέληξε πάνω από το αριστερό μάτι του σταρ της Γιουνάιτεντ. Ήταν η αρχή του κακού για τη φυγή του Άγγλου σταρ από το Μάντσεστερ.

5. Ιβάνο Μπονέτι (Φτερούγες κοτόπουλου)

Ο Ιταλός πρώην μέσος των Γιουβέντους και Σαμπντόρια, στην πρώτη του χρονιά στα αγγλικά γήπεδα με τη φανέλα της Γκρίσμπι δεν είχε και την καλύτερη γεύση από αγγλική κουζίνα. Ο τότε προπονητής της αγγλικής ομάδας Μπράιαν Λο, εξαγριώθηκε με την ήττα της ομάδας από τη Λούτον και πέταξε ένα πιάτο γεμάτο φτερούγες στον Ιταλό μέσο. Αποτέλεσμα; Κάταγμα ζυγωματικών.

4. Γιάρι Λιτμάνεν (κωκ)

Ο Λιτμάνεν ήταν ένας από τους μεγαλύτερους μεσοεπιθετικούς που πέρασαν από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Όμως ο Φιλανδός ποτέ δεν έφτασε στην κορυφή σε ατομικό επίπεδο. Ο λόγος ήταν απλός και είχε να κάνει με τους συνεχόμενους τραυματισμούς. Ο πρώην προπονητής του σε Φούλαμ και εθνική Φιλανδίας, Ρόι Χότσον, τον περιέγραψε ως: ''ο πιο άτυχος ποδοσφαιριστής''. Ο Λιτμάνεν στεκόταν δίπλα στον αθλητικό διευθυντή της Μάλμε όταν ένα κωκ προσγειώθηκε επάνω στο μάτι του.

3. Ρίο Φέρντιναντ, Ντίντα (Στον καναπέ)

Πως μπορεί κάποιος να τραυματιστεί ενώ κάθεται; Μην κουράζεστε, αφήστε τον Φέρντιναντ και το Ντίντα να σας δείξουν. Ο Άγγλος αμυντικός όταν αγωνιζόταν ακόμα στη Λιντς, χαλάρωνε στο σπίτι του βλέποντας τηλεόραση με τα πόδια στο τραπέζι. Κάποια στιγμή προσπάθησε να μετακινήσει τα πόδια. Έβγαλε έναν τένοντα από το γόνατο του. Ο Ντίντα, από την άλλη, υπέστη μυϊκούς σπασμούς σε αγώνα. Ακούγεται αρκετά λογικό. Το περίεργο, όμως, είναι πως ο Βραζιλιάνος καθόταν στο πάγκο.

2. Ντιόγκο Πάολο (βέρα)

Όταν βλέπεις κάποιον να τραυματίζεται από φτερούγες κοτόπουλου ή έχοντας τα πόδια στο τραπέζι σε πιάνει ένα συγκρατημένο γέλιο. Αν όμως μιλάμε για δάκτυλο που κόβεται, τότε το γέλιο κόβεται.
Ο μέσος της Σερβέτ σε αγώνα του ελβετικού πρωταθλήματος έτρεξε να πανηγυρίσει το γκολ της ομάδας του μαζί με τους φιλάθλους. Όταν στην προσπάθεια να σκαρφαλώσει σε αυτούς, η βέρα του πιάστηκε από τα κιγκλιδώματα το αποτέλεσμα ήταν ένα κομμένο δάκτυλο.

1. Ντιέγκο Μαραντόνα (Δάγκωμα σκύλου)

Το νοσοκομείο τον έχει “φιλοξενήσει” πολλές φορές. Τραυματισμοί, ναρκωτικά, αλκοόλ και άλλες καταχρήσεις, όμως σε μία περίπτωση είδε πραγματικά το... χάρο με τα μάτια του.
Τρεις μήνες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ του 2010 ο Αργεντινός προπονητής πραγματοποίησε επίσκεψη στους γιατρούς μετά από ένα δάγκωμα από σκύλο στο πρόσωπο. Ο Μαραντόνα χρειάστηκε 10 ράμματα στο χείλος, όμως τίποτα δεν τον εμπόδισε να ταξιδέψει με την εθνική στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου