Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Δύο ομάδες ανεβαίνουν απευθείας, μπαράζ ο τρίτος με τον 16ο της Σούπερ Λίγκας

Συμβιβαστική λύση μετά την πολύμηνη διαμάχη Σούπερ Λίγκας-Φούτμπολ Λιγκ


Σε συμβιβαστική λύση φαίνεται ότι καταλήγει η πολύμηνη διαμάχη μεταξύ Σούπερ Λίγκας και Football League, αναφορικά με το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν φέτος από τη μεγάλη κατηγορία και πόσες θα προβιβαστούν αντίστοιχα από τη δεύτερη.

Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, το διοικητικό συμβούλιο της Football League αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία την πρόταση της Σούπερ Λίγκας για δύο «εισιτήρια» απευθείας ανόδου, παράλληλα με τη διεξαγωγή μπαράζ, μεταξύ του τρίτου των πλέι-οφ της Β' Εθνικής με τον 16ο της μεγάλης κατηγορίας.

Η πρόταση έγινε δεκτή με ψήφους 13 υπέρ, 6 κατά και ένα λευκό. Κατά της πρότασης τάχθηκαν Ηρακλής, Καβάλα, Παναχαϊκή, Κέρκυρα, Αιγινιακός και Αστέρας Μαγούλας, ενώ λευκό ψήφισε ο Ολυμπιακός Βόλου.



Επικυρώθηκε ο συμβιβασμός από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ

Εν τω μεταξύ, λίγη ώρα αργότερα, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επικύρωσε το πρακτικό συμβιβασμού μεταξύ της Σούπερ Λίγκας και της Football League για τον αριθμό των συλλόγων που θα υποβιβαστούν από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία, αλλά και αυτών που θα προβιβαστούν από τη δεύτερη στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία, για την περίοδο 2013-2014.

Όπως διευκρινίζεται, ο αγώνας μπαράζ μεταξύ της 16ης ομάδας στην κατάταξη της Σούπερ Λίγκας και της τρίτης στα πλέι οφ της Β΄ Εθνικής θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, ενώ αν και οι δύο ομάδες δεν έχουν έδρα στο νομό Αττικής θα τελεστεί σε άλλο ουδέτερο γήπεδο, το οποίο «κατά το δυνατό θα απέχει ισομερώς από τις έδρες των δύο ομάδων ή άλλως συμφωνηθεί μεταξύ των δύο μερών».

Μεταξύ άλλων, στο πρακτικό συμβιβασμού αναφέρεται:
«Με το πέρας της αγωνιστικής περιόδου 2013-14 θα υποβιβαστούν από τη Super League στη Football League οι δύο τελευταίες ομάδες (17η και 18η) της βαθμολογικής κατάταξης κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος Ανδρών Super League και αντίστοιχα θα προβιβαστούν από τη Football League στη Super League οι δύο (2) πρώτες ομάδες της Football League ως αυτές θα προκύψουν από τους αγώνες κατάταξης (playoff) που προβλέπονται στην οικεία προκήρυξη της Football League και σύμφωνα με όσα εκεί προβλέπονται.

Ταυτόχρονα με το πέρας της αγωνιστικής περιόδου 2013-14 (τόσο της Super League όσο και της Football League) θα διεξαχθεί ειδικός αγώνας κατάταξης (μπαράζ) μεταξύ αφενός της ομάδας της Super League που θα καταλάβει την 16η θέση της βαθμολογικής κατάταξης κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος Ανδρών Super League και αφετέρου της ομάδας της Football League που θα καταλάβει την 3η θέση της βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Ανδρών Football League μετά τη διεξαγωγή αγώνων κατάταξης playoff σύμφωνα με την οικεία προκήρυξη της τελευταίας. Ο νικητής του εν λόγω αγώνα (ο οποίος θα προκύψει κατά το άρθρο 20 παρ. 9, 10, 11, 12 και 13 του ΚΑΠ) θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Super League 2014-15 ενώ ο ηττηθείς στο πρωτάθλημα Football League 2014-15.

Ο ως άνω αγώνας κατάταξης (μπαράζ) θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) ή αν και οι 2 ομάδες δεν έχουν έδρα στο νομό Αττικής σε έτερο ουδέτερο γήπεδο που κατά το δυνατό θα απέχει ισομερώς από τις έδρες των δύο ομάδων ή άλλως συμφωνηθεί μεταξύ των δύο μερών».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου