Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

«Αναστέναξαν» τα δίχτυα της Λεωφόρου

Στην πρόσφατα τότε ανακαινισμένη έδρα του το «τριφύλλι» είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ τo 2001 και σε μία πανδαισία επιθετικού ποδοσφαίρου, το κοντέρ σταμάτησε στο 5-2.


Ο Παναθηναϊκός από την αυγή της προηγούμενης δεκαετίας έχει αλλάξει αρκετές φορές την έδρα του, χρησιμοποιώντας πότε το ΟΑΚΑ και πότε το «Απόστολος Νικολαΐδης». Η σεζόν 2000/01 όμως ήταν η πρώτη που οι «πράσινοι» επέστρεφαν στην ιστορική τους έδρα, μετά τη μετακίνηση στο Μαρούσι το 1984. Η ανακαίνιση του γηπέδου είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο καλοκαίρι και το κόστος είχε ανέρθει περίπου στα 7 εκατομ. ευρώ.

Στις 10 Μαρτίου του 2001, οπότε διεξήχθη το ντέρμπι με το «Δικέφαλο του Βορρά» η μάχη του τίτλου είχε ουσιαστικά κριθεί με τον Ολυμπιακό να έχει αποκτήσει μεγάλη απόσταση από τους διώκτες του και το «τριφύλλι» έδινε μάχη με την ΑΕΚ για την κατάκτηση της 2ης προνομιούχου θέσης που οδηγούσε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ που αργότερα στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας μετά από 27 χρόνια, ήθελε να διατηρηθεί στην 4η θέση που θα τον οδηγούσε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης σεζόν.

Ο ΠΑΟ με τον Στράτο Αποστολάκη στον πάγκο του, αφού ο Άγγελος Αναστασιάδης «πλήρωσε το μάρμαρο» της διπλής ήττας από τους Αυστριακούς της Στουρμ Γκρατς για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, επιβλήθηκαν με το εντυπωσιακό 5-2 της ομάδας της Θεσσαλονίκης, σκορ που είναι το υψηλότερο μεταξύ των δύο ομάδων στην Αθήνα, από καταβολής της Α' Εθνικής κατηγορίας.


Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Ολιβάρες, Βόκολος, Χένρικσεν, Μπασινάς, Γκαλέτο (46' Γκούμας), Ολιζαντέμπε, Βαζέχα (73' Βλάοβιτς), Πφλίπσεν (79' Βίλα), Λυμπερόπουλος

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Κατσιαμπής, Κωνσταντινίδης, Βενετίδης, Γεωργιάδης (59' Ναλιτζής), Οκκάς (64' Φρούσσος), Χασιώτης, Κουλακιώτης (85' Καραδήμος), Καφές, Τετράτζε

Σκόρερ:13' Βαζέχα, 43' Πφλίπσεν, 52' Ολιζαντέμπε, 68' Μπασινάς, 78' Βλάοβιτς - 44' (πεν.) Γεωργιάδης, 85' Ναλιτζής









ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου