Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ολυμπιακός θέλει τον... Ολυμπιακό Β’

Μια πρωτοποριακή πρόταση για τα ελληνικά δεδομένα κατέθεσε ο Ολυμπιακός στο συμβούλιο της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν αλλαγή του καταστατικού ώστε οι σύλλογοι να μπορούν να δημιουργήσουν μια δεύτερη ομάδα που θα συμμετέχει σε Γ΄ εθνική και Football League!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Γαύρος», ζητά να δημιουργήσει τον Ολυμπιακό Β', στα πρότυπα της Ισπανίας, με βασική προϋπόθεση τη δυνατότητα συμμετοχής ενός παίκτη και στην πρώτη και στη δεύτερη ομάδα.

Την ιδέα των πρωταθλητών, που έφτασε γραπτώς στο χθεσινό ΔΣ της Λίγκας, υποδέχθηκαν θετικά αρκετές ομάδες και μάλιστα συγκροτήθηκε ήδη επιτροπή από προέδρους και απεσταλμένους από την ΕΠΟ με σκοπό να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να τεθεί προς συζήτηση η πρόταση το συντομότερο δυνατό.

Άλλωστε, ο Ολυμπιακός, που έχει πάνω από 50 ποδοσφαιριστές στο δυναμικό του και θέλει να τους εντάξει στον ίδιο τρόπο δουλειάς (και όχι να φεύγουν δανεικοί) θα ήθελε η αλλαγή να γίνει -αν είναι δυνατόν- και από το επόμενο πρωτάθλημα.

Το παραπάνω σχέδιο εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε Πορτογαλία, Γερμανία, Ισπανία και δεν έχει να κάνει με το πρωτάθλημα Νέων της Super League που θα συνεχίσει να διεξάγεται.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου