Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Τρία ύποπτα ματς σε Superleague και Κύπελλο!

Τρία νέα ύποπτα ματς αποκάλυψε η τηλεοπτική «Δίκη στον ΣKAΪ» και πρόκειται για αγώνες που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2013 και η UEFA έστειλε τους σχετικούς φακέλους στην ΕΠΟ που τους προώθησε στην εισαγγελία Αθηνών.

Συγκεκριμένα, τα ματς που κρίθηκαν ύποπτα από το Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης της εταιρείας που έχει συμβληθεί με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, είναι: το Ολυμπιακός – Εργοτέλης 3-0 που διεξήχθη την 1η Δεκεμβρίου του 2013 για το πρωτάθλημα, το ΟΦΗ – Καλλονή 0-1 για το Κύπελλο στις 4 του ίδιου μήνα, αλλά και το Καλλονή – ΠΑΟΚ 2-5 για τη Superleague στις 15 Δεκέμβρη.

Όπως αναφέρθηκε, λοιπόν, στην εκπομπή, η εισαγγελία μεταφράζει τις εκθέσεις της UEFA για το κάθε παιχνίδι και θα αποφασίσει αν προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων ή αν θέσει στο αρχείο κάποια από τα ύποπτα ματς που συνολικά είναι 6 από την αρχή της σεζόν.


Ταυτόχρονα, στην εκπομπή ήρθε στο φως της δημοσιότητας το νέο έγγραφο του πρώην ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ανδρέα Φάκου, όπου απορρίπτεται το αίτημα του διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλου να συνεχίσει να σφυρίζει. Παρόλα αυτά η ΚΕΔ τον χρησιμοποίησε σε άλλο ένα ματς, επικαλούμενη απόφαση άτυπης διαιτητικής επιτροπής που δεν αποτελούνταν από νομικούς!

Επίσης αποκαλύφθηκε ότι ήδη οι κατά τόπους εισαγγελείς ερευνούν τυχόν ποινική ευθύνη των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν σε 6 ματς του 2009. τα οποία κρίθηκαν στημένα από την Ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από σχετικό έγγραφο της αντεισαγγελέως Εφετών Βιργινίας Σακελλαροπούλου.Τα παιχνίδια είναι:

Καβάλα-Αγρ.Αστέρας 4-1

Αγρ.Αστέρας-Καβάλα 0-3

Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα 3-0

Ηλυσιακός-Αγρ.Αστέρας 3-2

Ηλυσιακός-Εθνικός 3-2

Ολυμπιακός Βόλου-Ηλυσιακός 0-1
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου