Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Καλώς τα παιδιά, καλώς τα... 3-0

Στις 20 Φεβρουαρίου 2003 ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την Άντερλεχτ για τους «16» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, και τη φιλοδώρησε με 3 τέρματα στη Λεωφόρο.

Η ευρωπαϊκή πορεία του «τριφυλλιού» δεν είχε ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν 2002-2003. Κάθε άλλο μάλιστα. Πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με την άσημη Λίτεξ Λόβετς να κερδίζει στην κανονική διάρκεια του αγώνα, φιλάθλους του ΠΑΟ να απειλούν τη σωματική ακεραιότητα του Φερνάντο Σάντος και των παικτών και τον αειθαλή Κριστόφ Βαζέχα να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά στην παράταση.


Εξελισσόταν ωστόσο με τον καλύτερο τρόπο με την εμφατική πρόκριση στη συνέχεια επί της Φενέρμπαχτσε και της Σλόβαν Λίμπερετς. Έτσι κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την ομάδα των Βρυξελλών, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην Αθήνα, ανήμερα της επετείου του θανάτου του ιδρυτή του συλλόγου της ελληνικής πρωτεύουσας.

Ο Παναθηναϊκός με τον Σέρχιο Μαρκαριάν πλέον στον πάγκο του εμφανίστηκε σαρωτικός και επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση των Βέλγων χάρη σε δύο γκολ του Εμμάνουελ Ολισαντέμπε και ένα του Νίκου Λυμπερόπουλου, στην τελευταία σεζόν του δεύτερου με την πράσινη φανέλα. Έτσι η ρεβάνς φαινόταν ότι θα έπαιρνε διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά η αποβολή του Βόκολου και τουΠαντελή Κωνσταντινίδη στις Βρυξέλλες, κατέστησε σε συνδυασμό με τα δύο γκολ του Γιέστροβιτς δραματικό το τελευταίο δεκάλεπτο στο Βέλγιο.



Παναθηναϊκός (Σέρχιο Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Σεΐταρίδης, Φύσσας, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Μικάελεσεν, Κόλκα (75' Γκούμας), Μπασινάς, Καραγκούνης (82' Π. Κωνσταντινίδης), Ολισαντέμπε, Λυμπερόπουλος (87' Βαζέχα)

Άντερλεχτ (Ούγκο Μπρόος): Ζίτκα, Ίλιτς (46' Ντολ), Βαντερχέγκε, Ντε Μπεκ, Γιέστροβιτς (75' Μόρναρ), Μπασέτζιο, Κρασόν (70' Ντιντάν), Σέολ, Τίχινεν, Λόβρε, Χέντριξ




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου