Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Δεν έχω το απαραίτητο κεφάλαιο για να κερδίσω στο στοίχημα

Πώς γίνεται αυτοί που δεν έχουν χρήματα, να έχουν σύστημα που κερδίζει στο στοίχημα, κι εκείνοι που έχουν τα χρήματα, να μη βρίσκουν ούτε ένα;!


Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος ενός παίκτη στοιχήματος; Να πιστεύει ότι η έλλειψη χρημάτων αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο για να κερδίσει στο στοίχημα. Όχι μόνο αγνοεί την ύπαρξη πολλών ακόμα εμποδίων και βρίσκει δικαιολογίες για την αποτυχία του, αλλά έχει την ψευδαίσθηση ότι ήδη έχει επιτύχει εκεί που σχεδόν όλοι αποτυγχάνουν: να δημιουργήσει ένα κερδισμένο σύστημα.


Πρόσφατα έγραψα πως ο καθένας μας είναι ικανός να σχεδιάσει κυριολεκτικά άπειρα συστήματα για το στοίχημα, προκειμένου να απαντήσω σε εσάς που αναρωτιέστε αν το σύστημά σας κερδίζει μακροπρόθεσμα. Σήμερα έρχομαι να δώσω μια ακόμα απάντηση, αυτή τη φορά σε εκείνους που νομίζουν ότι έχουν βρει τη χήνα με τα χρυσά αυγά, αλλά τους λείπουν τα λεφτά για να «επενδύσουν».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που καυχιόνται ότι το σύστημά τους μπορεί να «τινάξει την μπάνκα στον αέρα», να «χρεωκοπήσει εταιρίες στοιχημάτων» όπως ακόμα και τον ίδιο τον ΟΠΑΠ, να διαλύσει κάθε μαθηματικό μοντέλο πρόβλεψης αγώνων και να οδηγήσει σε «τεράστια κέρδη»! Δεν εκπλήσσομαι, αφού ας μην ξεχνάμε, ότι οι καλύτεροι παίκτες στοιχήματος είναι οι Έλληνες.

Πιστεύετε ότι έχετε βρει το άχαστο σύστημα, τα αλάνθαστα προγνωστικά και μία από τις πιο κερδοφόρες στρατηγικές στο στοίχημα όλων των εποχών, αλλά σας λείπει το ρευστό, για να κάνετε τη ζημιά. Καμία αντίρρηση ότι έχετε όντως ανακαλύψει κάτι τόσο φοβερό. Να σας κάνω όμως μια ερώτηση.

Αφού έχετε βρει ένα πολλά υποσχόμενο σύστημα, γιατί δεν παίρνετε ένα δάνειο; 
Τι δάνειο θα μου πείτε; Είναι καιρός για δάνεια; Εδώ ρε Jim σου μιλάμε σοβαρά κι εσύ μας λες για δάνεια.

Μισό λεπτό. Αν είχατε μια ιδέα για μια επιχείρηση, δε θα παίρνατε δάνειο; Εφόσον βρήκατε ένα κενό στην αγορά, ένα προϊόν που θα πουληθεί σαν τα φρεσκοψημένα κουλουράκια, δε θα αναζητούσατε χρηματοδότηση της ιδέας σας;

Ωπ, χρηματοδότηση. Αυτό ακριβώς που κάνει κάθε νέο startup τη σήμερον ημέρα που θέλει να σέβεται τον εαυτό του. Βρίσκει επενδυτές να χρηματοδοτήσουν την ιδέα του, ώστε:
  • Να κερδίσει χρόνο (ο χρόνος είναι χρήμα, το γοργόν και χάριν έχει)
  • Να μετακυλήσει το ρίσκο (όλοι οι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο ριψοκίνδυνοι)
  • Να γίνουν διάσημοι οι ιδρυτές με την ιδέα τους, πριν καν την εφαρμόσουν (κοιτάξτε με, βρήκα $500.000 για την ιδέα μου!)
  • Να διασφαλίσουν την προσωπική τους περιουσία (καλή η ιδέα, αλλά ας έχουμε να φάμε αν αποτύχει τελικά)

Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό υποθέτω, επικοινώνησαν μαζί μου αρκετοί άνθρωποι την τελευταία δεκαετία, ώστε να χρηματοδοτήσω το σύστημά τους.

Όλοι πήραν την ίδια αρνητική απάντηση. Γιατί;

Θα απαντήσω με ακόμα μια ερώτηση.


Πώς γίνεται αυτοί που δεν έχουν χρήματα, να έχουν σύστημα που κερδίζει, κι εκείνοι που έχουν τα χρήματα, να μη βρίσκουν ούτε ένα;! 
Περίεργο δεν ακούγεται; Σκεφτείτε το για δυο λεπτά. Πώς έβγαλαν χρήματα αυτοί που δεν μπορούν να στεριώσουν ένα τόσο δα συστηματάκι; Αποκλείοντας τους εύπορους κληρονόμους, οι υπόλοιποι είτε δούλεψαν κι αποταμίευσαν σωστά, είτε είχαν το μυαλό να δημιουργήσουν πλούτο.
Αυτοί οι ίδιοι εγκρατείς, πειθαρχημένοι και έξυπνοι άνθρωποι τώρα δεν μπορούν να σκεφτούν αυτό που τόσο εύκολα και γρήγορα επινόησαν οι άλλοι.

Όχι, δεν είναι ότι τους λείπει η έμπνευση, η θέληση και το ταλέντο για να φτιάξουν ένα ανάλογο σύστημα. Βασικά, δεν τρέχει τίποτα με αυτούς. Το πρόβλημα είναι με τους άλλους. Κι αυτό για έναν πολύ απλό λόγο.

Είναι πολύ δύσκολο να επινοήσεις σύστημα που κερδίζει

Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα που νομίζεις ότι θα σου βγάλει εκατομμύρια, το πιθανότερο είναι ότι δε θα βγάλει δεκάρα τσακιστή. Λυπάμαι που καταστρέφω τα όνειρά σου, αλλά καλύτερα τώρα παρά αφού χάσεις μια περιουσία νομίζοντας ότι ανακάλυψες το Άγιο Δισκοπότηρο.

Αν τώρα – που είμαι σίγουρος – αμφισβητείς τα λεγόμενά μου και «γνωρίζεις καλύτερα», δεν έχεις παρά να μιλήσεις με αποδείξεις, είτε εικονικά, είτε με πραγματικά χρήματα. Δε χρειάζεσαι μεγάλο αρχικό κεφάλαιο για να το κάνεις αυτό. Εφάρμοσε το σύστημά σου με το ελάχιστο δυνατό ποντάρισμα (ακόμα και τα €0,30 είναι αρκετά!) και πες μας την ιστορία σου μετά από 200 ή 300 στοιχήματα. Τότε ίσως κάποιος να ενδιαφερθεί για το σύστημά σου.

Εγώ πάντως αποκλείεται όσο περηφανεύεσαι ότι βρήκες ένα σύστημα για το στοίχημα, που κερδίζει σίγουρα. Και σκεφτείτε ότι ακόμα μιλώ σε θεωρητική βάση με το σύστημα να υπάρχει μόνο στα… χαρτιά. Όταν «μπουν» λεφτά στο σύστημα και μεγαλώσουν τα πονταρίσματα, τότε είναι που θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και ποιος έχει το σθένος να ανταπεξέλθει στα εμπόδια που ανέφερα στην αρχή.

Αν τώρα εξακολουθείς να μην έχεις πειστεί και να εμπιστεύεσαι το σύστημά σου, δεν έχεις παρά να το «διαφημίσεις» στα σχόλια παρακάτω και να μας βάλεις τα γυαλιά. Η επιχειρηματολογία, το πλούσιο ιστορικό στοιχημάτων/επιλογών και η κόσμια γλώσσα θα σου κερδίσουν πόντους.




ΠΗΓΗ

1 σχόλιο: