Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Τα γήπεδα του μέλλοντος

Δείτε ποια γήπεδα θα βρίσκονται τα επόμενα χρόνια στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Εκπληκτικές φωτογραφίες από 10 γήπεδα-διαμάντια.
Το παγκόσμιο κύπελλο του 2014 πλησιάζει, ενώ τα επόμενα χρόνια έχουμε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γαλλία (2016), αλλά και Μουντιάλ στη Ρωσία (2018). Επομένως, τι πιο φυσιολογικό από το να χτιστούν νέα γήπεδα ή να ανακαινιστούν τα ήδη υπάρχοντα.
Δείτε 10 γήπεδα σε όλο τον κόσμο που τα επόμενα χρόνια απλά θα τα χαζεύουμε. Τα τέσσερα βρίσκονται στη Βραζιλία, δύο στη Γαλλία και άλλα τόσα στη Ρωσία, ενώ στη δεκάδα συμπεριλαμβάνονται και εκείνα της Μπεσικτάς και της Βαλένθια.

10. Vodafone Arena (Μπεσικτάς)


  Το μελλοντικό γήπεδο της Μπεσικτάς θα χτιστεί πάνω στο παλιό γήπεδο της ομάδας, μιας κι έχει χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο. Η χωρητικότητά του θα είναι 41.000 θεατές, ενώ θα υπάρχουν 143 πολυτελείς σουίτες.

9. CSKA Moscow Stadium (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)


  Το ολοκαίνουριο γήπεδο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα χωρά 30.000 φιλάθλους, που αναμφισβήτητα θα χαζεύουν τον φανταχτερό ουρανοξύστη δίπλα από το γήπεδο, που θα αναπαριστά το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ομάδας.

8. Arena de Sao Paulo (Κορίνθιανς)


  Ένα καλλιτεχνικό διαμάντι για το επερχόμενο παγκόσμιο κύπελλο και για τα χρόνια που ακολουθούν. Το γήπεδο θα είναι ανοιχτό από τη μία πλευρά, θα έχει δύο τεράστιες πισίνες, αλλά και εξαιρετικές σουίτες. Η χωρητικότητα θα μειωθεί σε 48.000 θεατές μετά το παγκόσμιο κύπελλο.

7. Arena Pantanal in Cuiaba (Κουιάμπα)


  Άλλο ένα υπό κατασκευή γήπεδο εν όψει του παγκοσμίου κυπέλλου, που έχει βρετανικό στιλ. Η τρίτης κατηγορίας Κουιάμπα θα μείνει με ένα γήπεδο άνω των 42.000 θέσεων.

6. Stadion Spartak (Σπαρτάκ Μόσχας)


  Η Σπαρτάκ ήθελε να φτιάξει καινούριο γήπεδο από τη δεκαετία του '90. Τα αρχικά σχέδια αναφέρονταν σε γήπεδο 35.000 θέσεων, αλλά αργότερα υπήρξε νέα σκέψη για 43.000 θέσεις εν όψει και του παγκοσμίου κυπέλλου του 2018. Μαζί του θα χτιστεί κι ένα κλειστό γήπεδο 12.000 θέσεων.

5. Estadio Beira Rio (Ιντερνασιονάλ)


  Χτισμένο σε μία πανέμορφη περιοχή, το Estadio Beira Rio είναι η έδρα της Ιντερνασιονάλ, μισητής αντιπάλου της Γκρέμιο, γειτόνισσάς της στο Πόρτο Αλέγκρε. Η ίδια η ομάδα χρηματοδότησε ολόκληρο το πρότζεκτ, με το γήπεδο να χωρά πλέον 50.000 φιλάθλους.

4. Nou Mestalla (Βαλένθια)


  Κάποια οικονομικά προβλήματα έχουν περιπλέξει την κατάσταση, αλλά το Nou Mestalla αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του μέσα στο 2014 και θα χωρά 71.000 θεατές.

3. Stade des Lumieres (Λιόν)


  Το Stade Gerland θα πάψει να υπάρχει, αφού η Λιόν ξόδεψε 250 εκατομμύρια ευρώ για το νέο της γήπεδο. Η χωρητικότητά του θα είναι 50.000 θεατές, αναμένεται να λειτουργήσει το 2015 και θα φιλοξενήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016.

2. Stade Velodrome (Μαρσέιγ)


  Το ιστορικό Velodrome θα ανακαινιστεί πριν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016. Η χωρητικότητα θα αυξηθεί στους 67.000 θεατές, ενώ θα τοποθετηθεί οροφή.

1. Allianz Parque (Παλμέιρας)


  Το πιο σύγχρονο γήπεδο της Νοτίου Αμερικής θα ανήκει στην Παλμέιρας. Θα χωρά 45.000 θεατές, ενώ θα κοσμείται από 200 σουίτες και δύο παγκοσμίου βεληνεκούς εστιατόρια.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου