Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

74χρονος εθίστηκε στο online πόκερ και έκλεψε €135.000

Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το πώς θα εξελιχτεί η ζωή σου. Αν και πολλοί άνθρωποι της παλιότερης γενιάς έμειναν έξω από το παιχνίδι λόγω internet μιας και δεν κατάφεραν να μπουν στο κλίμα της νέας εποχής, ένας ηλικιωμένος πρώην δάσκαλος κατάφερε μέχρι και να εθιστεί στο online poker.

O 74χρονος πλέον John Carlos ζούσε μέχρι τα 60 του μια φυσιολογική ζωή μέχρι που γνώρισε το online πόκερ και όχι μόνο εθίστηκε σε αυτό αλλά έφτασε σε σημείο να καταχραστεί €135,000 για να τροφοδοτεί το πάθος του.

Ο Carlos δούλευε ως part time λογιστής σε ένα από τα εστιατόρια της αλυσίδας Eddie Rockets από το 1990. Ο κύριος Fortune που γνώριζε τον ήσυχο δάσκαλο περισσότερα από 30 χρόνια, μόλις ανέλαβε την διαχείριση του εστιατορίου αποφάσισε να προσλάβει τον παλιό του φίλο για τα λογιστικά της επιχείρησης χωρίς να μπορεί καν να φανταστεί τι τον περίμενε.

Ο Carlos πληρωνόταν €250 την εβδομάδα για να προσέχει τα οικονομικά του καταστήματος και επιπλέον μπορούσε να χρησιμοποιεί άνετα ένα κινητό που του είχε δοθεί ενώ δεν έλειπαν και τα μπόνους για την πολύ καλή απόδοσή του.

Αφού ο ηλικιωμένος είχε την πλήρη εμπιστοσύνη του εργοδότη του γύρω στο 2001 ανέλαβε να υπογράφει εκείνος για τις όποιες υποχρεώσεις της επιχείρησης και κατάφερε από το 2005 μέχρι και το 2008 να κόβει επιταγές στο όνομά του και στην συνέχεια να τις εξαργυρώνει σε online τραπέζια.

Ξαφνικά ενώ όλα έδειχναν να πηγαίνουν "ρολόι" ο κύριος Fortune δέχτηκε μια επιστολή τον Σεπτέμβριο του 2008 για φορολογικό έλεγχο.

Το εξειδικευμένο επιτελείο ανακάλυψε πως τεράστια ποσά μεταφέρονταν με επιταγές από την επιχείρηση σε μεγάλο poker room και ο Carlos εμφανίστηκε μόνος του στην συνέχεια στις Αρχές για να απολογηθεί.

Το δικαστήριο τον έκρινε προφυλακιστέο αλλά ο 74χρονος πλέον Carlos αφέθηκε ελευθερος με εγγύηση μέχρι τις 5 Ιουνίου οπότε και θα γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου