Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Οι 20 πιο καυτές έδρες στην Ευρώπη!

Το γήπεδο είναι το δεύτερο σπίτι του οπαδού καθώς μιλάμε για τον χώρο που θα περάσει 2-3 ώρες από την μέρα του παρακολουθώντας την αγαπημένη του ομάδα και φυσικά δημιουργώντας ατμόσφαιρα που δίνει άλλη αίγλη και άλλο ύφος στον εκάστοτε ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξάγεται.

Σε κάθε γήπεδο όλα τα «πέταλα» κάνουν το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να σπρώξουν την ομάδα τους στο πολυπόθητο τρίποντο αλλά υπάρχουν και έδρες που είναι πραγματικά «κολαστήρια» προϊδεάζοντας από νωρίς τον αντίπαλο για αυτό που τον περιμένει…


ΤΟ TOP 20 ΤΩΝ ΠΙΟ ΚΑΥΤΩΝ ΕΔΡΩΝ
 


1)Αλιάντζ Αρένα (Μπάγερν Μον.)
Ένα από τα πιο όμορφα γήπεδα της Γερμανίας αλλά και της Ευρώπης φρόντισαν οι οπαδοί της Μπάγερν να το μετατρέψουν σε «καμίνι» όποτε αγωνίζεται εκεί η αγαπημένη τους ομάδα. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι πραγματικά φανταστική προκαλώντας δέος σε εκατομμύρια κόσμο ανά τον πλανήτη που θα παρακολουθήσει αγώνα των «Βαυαρών» έστω και απ’ την τηλεόραση. Έχει χωρητικότητα 70.000 θέσεις.


2)Γ.Καραισκάκης (Ολυμπιακός)
Μακράν το πιο γεμάτο πέταλο στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι αυτό που φιλοξενεί τους οπαδούς της θύρας 7 οι οποίοι φημίζονται για την τεράστια αγάπη τους στον Ολυμπιακό δίνοντας κάθε Κυριακή βροντερό παρόν με συνθήματα και χωρογραφίες δημιουργώντας ατμόσφαιρα που «πατάει» κάθε αντίπαλο πριν καν πατήσει το χορτάρι του Φαληρικού γηπέδου. Η χωρητικότητα του ανέρχεται στις 33.330 θέσεις.

 




3)Βελοντρόμ (Μαρσέιγ)

Οι Γάλλοι δεν φημίζονται για τον υπέρμετρο φανατισμό τους στις κερκίδες και γενικότερα σαν χούλιγκαν αλλά αυτό που κάνουν οι οπαδοί της Μαρσέιγ είναι πραγματικά αξιοζήλευτο. Μιλάμε για τους μακράν πιο φανατικούς υποστηρικτές Γαλλικής ομάδας δίνοντας μια ασυνήθιστη ζωντάνια στο Βελοντρόμ για τα δεδομένα της οπαδικής κουλτούρας της χώρας. Χωράει 60.000 κόσμο.



4)Τούμπα (ΠΑΟΚ)
Από τις πιο καυτές έδρες του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσε να λείπει το γήπεδο της Τούμπας. Γήπεδο «Ναός» για κάθε πιστό οπαδό του ΠΑΟΚ που από την αύρα και την ιστορία του μπορεί να ξεσηκώσει και τον πιο μετριόφρων φίλαθλο του «δικεφάλου». Οι 28.000 θέσεις είναι πραγματικά πολύ λίγες για να «στεγάσουν» την αγάπη και το πάθος που έχουν οι Θεσσαλονικείς για την ομάδα τους.



5)Μαρακανά (Ερυθρός Αστέρας)

Από τους πιο φανατικούς οπαδούς στα Βαλκάνια θεωρούνται αυτοί του Ερυθρού Αστέρα και όχι άδικα. Οι Σέρβοι υπό την αρχηγία και την καθοδήγηση του Ιβάν Μπογκντάνοβ βγάζουν τρελά γούστα στο πέταλο του Μαρακανά δημιουργώντας καταστάσεις που πραγματικά θα ζήλευαν πολλοί αντίπαλοι οπαδοί. 55.538 οι θέσεις που φιλοξενούν τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου.



6)Γουάιτ Χάρτ Λέιν (Τότεναμ)

Για 90 λεπτά σταματάνε τα πάντα στο Τότεναμ όποτε οι «πετεινοί» δίνουν τους αγώνες τους εντός έδρας. Το Γουάιτ Χάρτ Λέιν εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο δύσκολες έδρες του Αγγλικού πρωταθλήματος και αυτό οφείλεται κυρίως στην μέγιστη υποστήριξη που έχουν από τον κόσμο τους. Το στολίδι του Αγγλικού βορρά έχει χωρητικότητα 36.763 θέσεις.



7)Απ.Νικολαίδης (Παναθηναϊκός)

Η Λεωφόρος ως είθισται για την συντριπτική πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου στην Ελλάδα. Γήπεδο που έχει γαλουχήσει πολλές γενιές Παναθηναϊκών οπαδών και δίνει άλλη δυναμική στον σύλλογο καθότι οι «πράσινοι» έχουν την φήμη των πιο εκδηλωτικών και παθιασμένων φιλάθλων μετατρέποντας τις 16.000 θέσεις που χωράει σε εφιάλτη για κάθε αντίπαλη ομάδα.



8)Ραμόν Σάντσες Πιθχουάν (Σεβίλλη)

Το «κολαστήριο όπως είναι και η φήμη που έχει βγάλει στον υπόλοιπο οπαδικό κόσμο είναι από τις πιο σκληροτράχηλες έδρες που υπάρχουν με τους Ανδαλουσιάνους της Σεβίλλης να δημιουργούν ατμόσφαιρα που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. 45.500 άνθρωποι δίνουν βροντερό παρόν δίνοντας ολοκληρωτική υποστήριξη στην ομάδα τους.



9)Λουίτζι Φεράρι (Τζένοα/Σαμπντόρια)

Ένα πραγματικό «κόσμημα» στην πόλη της Γένοβας μετατρέπεται κάθε Σαββατοκύριακο σε άντρο οπαδικής τρέλας και παράνοιας υπό τις ιαχές των Rossoblu της Τζένοα και των Blucerchiati της Σαμπντόρια. Σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι μιας εκ των δύο επικρατεί πανικός γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα το εκρηκτικό ταπεραμέντο των Ιταλών οπαδών. Η χωρητικότητα του ανέρχεται στις 36.536 θέσεις.



10)Σουκρού Σαράτσογλου (Φενέρμπαχτσε)
Γήπεδο που φιλοξενεί την πιο λαοφιλή ομάδα στην Τουρκία. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων οπαδών ξεπερνάει τα 23.000.000 μέλη(!) γεγονός που δίνει την δυνατότητα να βρίσκονται στις εξέδρες του Σουκρού Σαράτσογλου μόλις 50.000 άνθρωποι οι οποίοι φροντίζουν να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα εφάμιλλη με αυτή που αρμόζει σε μια καυτή έδρα αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την αγάπη τους προς τα «κίτρινα καναρίνια».


 





11)Σαν Μαμές (Αθλέτικ Μπ.)

Έδρα με όλη την σημασία της λέξης καθώς οι Βάσκοι αγαπούν ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο και βρίσκουν συνέχεια ευκαιρία να είναι στο πλευρό της αγαπημένης τους Αθλέτικ αποτελώντας τον 12ο παίκτη των Ροχομπλάνκος. Η χωρητικότητα του είναι 40.000 θέσεις οι οποίες σπανίως μένουν άδειες και η ένταση της κερκίδας άκρως δυνατή.



12)Κλ.Βικελίδης (Άρης)
Η έτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει εξίσου δυνατή έδρα που αποτελεί ένα από τα δυνατά σημεία των «κίτρινων». Super 3 και Ιερολοχίτες ενώνουν τις φωνές τους κάθε Κυριακή προκειμένου να δημιουργήσουν τέλεια ατμόσφαιρα και να σπρώξουν τον Άρη στο θετικό αποτέλεσμα. Έχει χωρητικότητα 22.800 θέσεις.


13)Ντε Κουίπ (Φέγενορντ)

Όλο το Ρότερνταμ είναι στο πόδι όταν αγωνίζεται η Φέγενορντ, αλλά εκεί που χτυπάει η καρδιά της ομάδας είναι στο Ντε Κουίπ. Ο «τάφος» όπως μεταφράζεται έχει την τύχη να «στεγάζει» στο πέταλο του την τρέλα των πιο σκληροπυρηνικών οπαδών στην Ολλανδία. Στις 51.117 ορίζεται η χωρητικότητα του με τους ιθύνοντες της ομάδας να σχεδιάζουν την ανέγερση νέου γηπέδου με 70.000 θέσεις μέχρι το 2016.


 





14)Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ (Ντόρτμουντ)
Οι πιο εκδρομικοί οπαδοί στην Γερμανία δεν περιορίζονται μόνο στα εκτός έδρας ρεσιτάλ κερκίδας αλλά σε κάθε ματς στο Σίγκναλ Ιντούνα το πέταλο παίρνει πραγματικά φωτιά. Εξαιρετικές χωρογραφίες, άπειρα συνθήματα και το κιτρινόμαυρο χρώμα να επικρατεί, κάνει ακόμα και αυτόν που θα δει αγώνα της Ντόρτμουντ από την τηλεόραση να το χαίρεται με την ψυχή του. Στους 81.000 θεατές η χωρητικότητα.


15)Μπόλειν Γκράουντ (Γουέστ Χαμ)

Ή αλλιώς Άπτον Παρκ είναι το ορμητήριο των οπαδών της ομάδας που κυριαρχεί στο Ανατολικό Λονδίνο. Οι ICF όπως ονομάζεται η εταιρεία των οπαδών της Γουέστ Χαμ είναι από τους πιο θορυβώδεις που υπάρχουν με τα τραγούδια τους να δίνουν ώθηση στα «σφυριά» για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. 35.000 θεατές η χωρητικότητα του γηπέδου.


16)UPC-Αρένα (Στουρμ Γκρατς)
Οπαδοί όπως αυτοί της Στουρμ είναι λίγοι στην Αυστρία καθώς για τα δεδομένα του γηπέδου (15.000 χωρητικότητα) δημιουργούν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που όμοια της δύσκολα υπάρχει σε γήπεδο της Αυστριακής Μπουντεσλίγκα. Οι «ασπρόμαυροι» δείχνουν να διασκεδάζουν κάθε εντός έδρας ματς δίνοντας παράλληλα μαθήματα κερκίδας στους ανταγωνιστές τους.


17)Γιουβέντους Αρένα (Γιουβέντους)
Το πιο καινούργιο Ιταλικό γήπεδο και το πιο «αφιλόξενο» για τις αντίπαλες ομάδες. Οι «tiffozi» των Bianconeri εδώ και δύο αγωνιστικές περιόδους έχουν αποδείξει ότι «είναι τρελός ο Ιταλός» καθώς δημιουργούν αξιοζήλευτη ατμόσφαιρα προσπαθώντας να μετατρέψουν το νεόκτιστο παλάτι τους σε απόρθητο κάστρο και μέχρι στιγμής τα έχουν καταφέρει πολύ καλά. Στις 41.000 η χωρητικότητα.

 





18)Μορίς Ντουφράν (Σταντάρ Λιέγης)
Από τους πιο θορυβώδεις οπαδούς στο Βέλγιο οι «κόκκινοι» μετατρέπουν το Μορίς Ντουφράν των 30.000 θεατών σε πραγματική έδρα με όλη την σημασία της λέξης. Η «κόλαση του Σκλεσσίν» όπως συχνά αποκαλείται έχει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και αυτό γιατί ο κόσμος της Σταντάρ ζει με πολύ πάθος κάθε παιχνίδι πιστοποιώντας την φήμη που έχουν οι οπαδοί των Βέλγων για την έντασή τους.


19)Φέλτινς Αρένα (Σάλκε)
Μια ομάδα υπάρχει στο Γκελσενκίρχεν και αυτή δεν είναι άλλη από την Σάλκε. Οι οπαδοί της σε κάθε ματς κάνουν και τον πιο μισητό εχθρό της να παραδεχτεί την οπαδική ανωτερότητα της καθώς μιλάμε για έναν σύλλογο που έχει τεράστια δυναμική στον τομέα αυτό γεγονός που δίνει άλλο κύρος στους «βασιλικούς μπλε». Το πρώην AufSchalke Arena αριθμεί 61.482 καθίσματα.

 





20)Σέλτικ Παρκ (Σέλτικ)
Το πιο μεγάλο γήπεδο στην Σκωτία (60.355 θεατές) και το πιο καυτό παράλληλα. Βροντερό παρόν δίνουν οι οπαδοί των «καθολικών» στα περισσότερα ματς αλλά στο Old Firm της Γλασκώβης με αντίπαλο την μισητή Ρέιντζερς αυτό που γίνεται δεν έχει προηγούμενο καθώς το γήπεδο γίνεται ισχυρός σύμμαχος για τους «κέλτες» που έχει ως αποτέλεσμα να παίζουν με έναν επιπλέον παίκτη στο πλευρό τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου