Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

«Πάμε Στοίχημα» με κολεγιακό πρωτάθλημα Μπάσκετ και αμερικάνικο πρωτάθλημα Χόκεϊ

Ξεκινώντας από τις 18/11/2011 η ΟΠΑΠ Α.Ε. εμπλουτίζει το κουπόνι του «Πάμε Στοίχημα» με δύο νέα πρωταθλήματα.

Το αμερικάνικο κολεγιακό πρωτάθλημα Μπάσκετ (NCAA) και το αμερικάνικο πρωτάθλημα Χόκεϊ επί πάγου (NHL) προστίθενται στα αθλήματα και στα πρωταθλήματα που περιέχει το «Πάμε Στοίχημα» διευρύνοντας τις επιλογές των παικτών και αυξάνοντας τις ευκαιρίες για κέρδη.

Για τους γνώστες του Μπάσκετ, το NCAA είναι από τα πλέον εντυπωσιακά και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, με τους αυριανούς αστέρες του NBA να μάχονται για τη διάκριση εκείνη που θα τους εξασφαλίσει την πολυπόθητη μεταγραφή. Με ομάδες φυτώρια ταλέντων και προπονητές θρύλους, το NCAA συγκεντρώνει την προσοχή του φίλαθλου κοινού, ειδικά φέτος που το πρωτάθλημα του ΝΒΑ βρίσκεται στον αέρα.


Γρήγορο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό, το Χόκεϊ επί πάγου έχει φανατικούς οπαδούς σε όλον τον κόσμο. Το αμερικάνικο πρωτάθλημα αποτελεί το κορυφαίο του αθλήματος, με την ένταση, την ταχύτητα και τις συγκρούσεις σώμα με σώμα να κάνουν κάθε αγώνα συναρπαστικό και απρόβλεπτο.

Με τη δυνατότητα επιλογής του νικητή του αγώνα (χωρίς πλεονέκτημα) ή του πονταρίσματος στο σύνολο των πόντων (over ή under) και με ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις το Χόκεϊ επί πάγου στο «Πάμε Στοίχημα» αναμένεται να αποκτήσει τους δικούς του οπαδούς στα πρακτορεία ΟΠΑΠ. Σημειώνεται πως οι αποδόσεις της ΟΠΑΠ θα είναι χρονολογικά πρώτες σε όλον τον κόσμο.

Παρακάτω θα βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το συγκεκριμένο άθλημα, αλλά και για τη διοργάνωση που μπαίνει στο κουπόνι και θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι τον Απρίλιο.




ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 

Στο NHL συμμετέχουν 30 ομάδες που χωρίζονται στις 15 της Ανατολικής και 15 της Δυτικής Περιφέρειας. Κάθε περιφέρεια χωρίζεται σε τρεις ομίλους που καθορίζονται με γεωγραφικά κριτήρια. Οι πρώτες 8 ομάδες της κάθε Περιφέρειας προκρίνονται στα πλέι-οφ. Συγκεκριμένα, προκρίνονται οι 3 πρώτες από κάθε όμιλο και οι επόμενες καλύτερες 5 της κάθε Περιφέρειας, ανεξαρτήτως ομίλου. Κάθε ομάδα κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, δίνει 82 αγώνες. Αν δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμήσουν, τα κριτήρια είναι κατά σειρά τα εξής: Οι περισσότερες νίκες, οι περισσότεροι πόντοι ανάμεσα στις αναμετρήσεις των ισόβαθμων ομάδων και τέλος η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Το παγοδρόμιο περιβάλλεται από πλεξιγκλάς για την προστασία των θεατών από την ταχύτητα και το βάρος της σφαίρας που ονομάζεται πακ (puck). Tο γήπεδο ή ρινκ (rink) είναι διαστάσεων 61 Χ 26 μέτρα, η γωνία έχει ακτίνα 8,5 μέτρα και οι ζώνες επίθεσης είναι 20 μέτρα, ενώ η ουδέτερη ζώνη 15 μέτρα. Υπάρχουν 9 κύκλοι για faceoff.

Ο ΑΓΩΝΑΣ 

Κάθε αγώνας αποτελείται από τρεις περιόδους των 20 λεπτών. Κάθε ομάδα παρατάσσεται στον αγωνιστικό χώρο με πέντε παίκτες και έναν τερματοφύλακα. Οι παίχτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέρος του σώματός τους για να ακουμπήσουν το πακ, αλλά δεν μπορούν να βάλουν γκολ με τα χέρια ή τα πόδια, να δώσουν πάσα με τα χέρια και να κρατήσουν το πακ στο χέρι πολλή ώρα. Οι θέσεις των παιχτών είναι 2 εξτρέμ -πλάγιοι (Wingers) 1 κεντρικός (Center) και 2 αμυντικοί (Defenseman).

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Συνολικά κάθε ομάδα έχει στην αποστολή της για το κάθε παιχνίδι, 18 παίκτες και δύο τερματοφύλακες.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΙΣΟΠΑΛΙΑ

Σε περίπτωση ισοπαλίας, δίνεται πεντάλεπτη παράταση, στην οποία αγωνίζονται τέσσερις παίκτες από κάθε ομάδα (για να είναι ακόμα πιο γρήγορος ο ρυθμός) κι αν καμία ομάδα δεν πετύχει κάποιο γκολ και εκεί, τότε έχουμε τα λεγόμενα shootout ή πέναλτι. Σε αυτά, ένας παίκτης κάθε φορά από κάθε ομάδα εναλλάξ κάνει μια επιθετική κατεβασιά ώστε να βρεθεί τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα και να σουτάρει, προσπαθώντας να πετύχει γκολ.

Σε πρώτη φάση, 3 είναι ο ελάχιστος αποδεκτός αριθμός γεγονότων για τα οποία μπορείτε να κάνετε προβλέψεις. Για κάθε γεγονός και κάθε σημείο υπάρχει προκαθορισμένη απόδοση, που ορίζει η ΟΠΑΠ Α.Ε. λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανότητες επαλήθευσης που έχει κάθε σημείο, αναλόγως της δυναμικότητας κάθε ομάδας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΟΚΕΥ ΣΤΟ ΠΑΓΟ

Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν μόνο στη διοργάνωση Αμερικανικό ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΟΚΕΪ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ (NHL)

Όλοι οι διακανονισμοί των στοιχημάτων βασίζονται στα αποτελέσματα και τις στατιστικές που παρέχονται από τη NHL και προέρχονται από http://www.nhl.com/

Η παράταση (συμπεριλαμβανομένων και οποιονδήποτε επομένων πέναλτι), υπολογίζεται για ΟΛΕΣ τις αγορές εκτός και αν οριστεί αλλιώς. Σε περίπτωση ενός «σουτ άουτ» (shootout), η νικήτρια ομάδα παίρνει ένα γκολ και αυτό μετράει για όλες τις αγορές όπου εφαρμόζεται.

Ο νικητής ενός παιχνιδιού θα είναι η ομάδα που θα σκοράρει τα περισσότερα τέρματα.
Εάν ένα παιχνίδι δεν ξεκινήσει ή δεν ολοκληρωθεί στην προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης (Ημέρα Βόρειας Αμερικής),οποιαδήποτε επιλογή του παίκτη θεωρείται αποδεκτή και παίρνει ως απόδοση μονάδα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου