Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

«Η Λίβερπουλ φτιάχτηκε για μένα…»


Στα 30 χρόνια που συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ο τεράστιος Μπιλ Σάνκλι άφησε την τελευταία του πνοή, τα λόγια είναι χιλιοειπωμένα. 

Το england365.gr αποδίδει φόρο τιμής στον προπονητή που έγραψε ιστορία στον πάγκο της Λίβερπουλ, αναπολώντας ατάκες του που έμειναν ανεξίτηλα γραμμένες στην ποδοσφαιρική Βίβλο...

«Ορισμένοι θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο είναι θέμα ζωής και θανάτου. Είμαι πολύ απογοητευμένος από αυτή τη θεωρία. Σας βεβαιώνω ότι το ποδόσφαιρο είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό».

«Αν είσαι πρώτος, τότε είσαι πρώτος. Αν είσαι δεύτερος, τότε είσαι ένα τίποτα». 

«Η Λίβερπουλ φτιάχτηκε για μένα και εγώ για τη Λίβερπουλ».

«Το πρόβλημα με τους διαιτητές είναι πως γνωρίζουν τους κανονισμούς, όμως δεν γνωρίζουν το παιχνίδι». 

Στο λόγο που απηύθυνε στην κηδεία του θρύλου της Έβερτον, Ντίξι Ντιν: «Ξέρω ότι αυτή η στιγμή είναι λυπηρή, αλλά πιστεύω ότι ο Ντίξι θα έμενε έκπληκτος όταν θα έβλεπε πως ακόμη και στον θάνατο, συγκεντρώνεται περισσότερο πλήθος από αυτό που επισκέπτεται το “Γκούτισον Παρκ” κάθε απόγευμα Σαββάτου για τα παιχνίδια της Έβερτον».

«Στα χρόνια της παρουσίας μου στο “Άνφιλντ”, πάντα έλεγα ότι έχουμε τις δύο καλύτερες ομάδες στο Μέρσεϊσαϊντ. Μια η Λίβερπουλ και μια η δεύτερη ομάδα της Λίβερπουλ». 

Για την επιγραφή «This is Anfield» στο διάδρομο από τα αποδυτήρια προς τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου: «Αυτό είναι για να υπενθυμίζει στους ποδοσφαιριστές για ποια ομάδα αγωνίζονται και στους αντιπάλους ποια ομάδα αντιμετωπίζουν». 

«Κάθε Κυριακή ανοίγω την εφημερίδα και ψάχνω να βρω τη θέση στην οποία βρίσκεται η Έβερτον. Πάντα ξεκινάω από τον πάτο της βαθμολογίας». 

Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, ρωτήθηκε γιατί η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί και απάντησε στον δημοσιογράφο: «Γιατί δεν πας να πέσεις στη θάλασσα;». 

Σε ομιλία του στα αποδυτήρια: «Σε έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο, υπάρχει μια… αγία τριάδα. Οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής και οι οπαδοί. Οι διοικούντες δεν χωράνε σε αυτό. Υπάρχουν μόνο για να υπογράφουν τις επιταγές». 

«Το ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό. Πρόκειται για άθλημα που αφορά τη σωστή μεταβίβαση και αποδοχή της μπάλας, το κοντρόλ και την ικανότητα να ελιχθείς για να γίνεις αποδέκτης της πάσας. Είναι απίστευτα απλό». 

Μιλώντας για την αποχώρησή του από τη Λίβερπουλ: «Ήταν το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο όταν πήγα να συναντήσω τον πρόεδρο. Αισθάνθηκα ότι κατευθυνόμουν στην ηλεκτρική καρέκλα. Αυτό ήταν το συναίσθημα».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου