Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Όταν χορεύουν οι "πράσινοι"


Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και σε αυτό έχει συμβάλει ιδιαίτερα το καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τον τρόπο που πανηγύρισαν οι παίκτες του τα πρώτα δύο γκολ με τον ΟΦΗ.

Οι "πράσινοι" συνέχισαν την... παράδοση που ξεκίνησε στην Τούμπα, κάνοντας μία περίεργη χορογραφία. Τα γέλια, τα πειράγματα και οι αγκαλιές συνέθεσαν το πανηγυρικό ντεκόρ και ιδού το αποτέλεσμα...





Τα φοβερά και τρομερά χορευτικά των παικτών του Παναθηναϊκού που ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα μετά το γκολ του Κλέιτον στην Τούμπα (και το εντυπωσιακό βραζιλιάνικο «Ai Se Eu Te Pego» του Michel Telo), συνεχίστηκαν και το βράδυ της Κυριακής (27/11) στο ΟΑΚΑ, στα δύο πρώτα γκολ του «τριφυλλιού», με πρωταγωνιστές τους Κλέιτον, Σιμάο, Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα και Κατσουράνη, οι οποίοι έδωσαν ρεσιτάλ σε δύο νέες φιγούρες, επίσης εμπνευσμένες από βραζιλιάνικα τραγούδια.



Στο πρώτο γκολ του Ζέκα (13ο λεπτό), η φοβερή χορευτική εξάδα των «πρασίνων» πήγε προς το σημαιάκι του κόρνερ κι έκανε μία φιγούρα ενός ανθρώπου που δείχνει σε μία κατεύθυνση, μετά κάθεται και περιμένει σκεπτικός και στη συνέχεια χορεύει. Η εν λόγω φιγούρα προέρχεται από το funky τραγούδι «Parado na esquina» («περιμένω αραχτός στη γωνία» σε ελεύθερη μετάφραση) του βραζιλιάνου Mc Roba Cena, το οποίο είναι μεγάλο hit στη Βραζιλία. Το συγκεκριμένο τραγούδι μάλιστα το έχει «υιοθετήσει» τους τελευταίους μήνες στους πανηγυρισμούς του και ο Ροναλντίνιο και είναι πλέον... must μετά από κάθε γκολ της Φλαμένγκο. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι λόγω της μεγάλης επιτυχίας που έχει στους οπαδούς της «Φλα», το κομμάτι, ο Mc Roba Cena έφτιαξε πριν από λίγο καιρό και μία ειδική version του τραγουδιού, αποκλειστικά για τους οπαδούς της Φλαμένγκο!



Στο δεύτερο κομμάτι, οι έξι παίκτες του Παναθηναϊκού κάθονται στη σειρά και κάνουν ορισμένες «ρομποτικές» κινήσεις που ξεσήκωσαν τον κόσμο. Κι εδώ η... ιδέα έρχεται από τη Βραζιλία και το συγκρότημα «Os Havaianos» οι οποίοι τραγουδούν ένα ακόμη μεγάλο χορευτικό hit της χώρας του καφέ, το «João Sorrisão» («χαμογελαστός... Γιάννης» σε ελεύθερη μετάφραση). Τι είναι αυτό; Μία μεγάλη πλαστική πράσινη παιδική κούκλα η οποία τη χτυπάς και πάει... πέρα δώθε, σαν τις κινήσεις που έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στον πανηγυρισμό του 2-0. Το João Sorrisão κάνει... πάταγο στη Βραζιλία και δη στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, αφού πολλοί παίκτες επιλέγουν τις τελευταίες εβδομάδες τον χορό του συγκροτήματος για να πανηγυρίσουν τα τέρματά τους!




Οι... μουσικοχορευτικές παραστάσεις που στήνονται στην Παιανία μισή ώρα πριν τις καθημερινές προπονήσεις με επικεφαλείς τους Κλέιτον, Κατσουράνη και Λέτο έχουν αρχίσει και κάνουν πλέον τη... διαφορά και όπως λένε οι «πρωταγωνιστές» θα έχει και... συνέχεια. Εν αναμονή της επόμενης χορογραφίας λοιπόν.



δείτε το βίντεο με τους πανηγυρισμούς  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου