Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η επτάρα της Γκλάντμπαχ στην Ιντερ, αλλά...


Διαβάστε πως ένα… κουτάκι κόκα κόλα δεν θα επιτρέψει στην Γκλάντμπαχ να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971.


Eίναι ο πρώτος γύρος του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971. Είναι 20 Οκτωβρίου και η Ιντερ γνωρίζει την πιο βαριά ευρωπαϊκή της ήττα. Η Μπορούσια του Μένχενγκλάντμπαχ σαρώνει με 7-1 τους Μιλανέζους στο "Μπέκελμπεργκ".
Σκοράρουν οι Χαϊνκες (7', 44'), Λε Φεβρ (21', 34'), Νέτσερ (42', 52') και Ζίλοφ (83') για τους Γερμανούς ενώ για την Ιντερ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπονινσένια (19').
Η πρόκριση ήταν σίγουρη. Οι Γερμανοί όμως δεν είχαν υπολογίσει την πειθαρχική της ΟΥΕΦΑ.

Στο 28ο ένα κουτάκι κοκα κόλα που είχε ρίξει οπαδός από την κερκίδα θα χτυπήσει τον Μπονινσένια (έγινε αλλαγή ως τραυματίας από τον Γκιο). Οι Ιταλοί κάνουν ένσταση και η ΟΥΕΦΑ τους δικαιώνει!
Ακυρώνει το παιχνίδι και διατάσσει επανάληψη του. Πρώτα όμως θα γίνει η ρεβάνς (4-2 νίκησε η Ιντερ στις 3/11/71) και μετά ο πρώτος αγώνας! Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου (1/12) η Ιντερ πήρε 0-0 και προκρίθηκε.
Το 7-1 έμεινε απλή ανάμνηση και δεν καταγράφηκε ως επίσημο σκορ για καμία ομάδα. Στο τέλος της χρονιάς η Ιντερ έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης χάνοντας το τρόπαιο από τον Αγιαξ του Κροϊφ. Από μια ηλίθια κίνηση ενός ανεγκέφαλου οπαδού άλλαξαν τα πάντα. Πόσο αλλάζει η ζωή
Μια μεγάλη ομάδα με τον μυθικό Χένες Βαϊσβαϊλερ στον πάγκο και παίκτες όπως οι Φογκτς, Χαϊνκες, Νέτσερ, Μπόνοφ έχαναν μια ιστορική ευκαιρία διάκρισης από μια βλακεία ενός "φιλάθλου".
Οι συνθέσεις εκείνου του ματς που έμεινε στην ιστορία ως “Büchsenwurf vom Bökelberg”:
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Κλεφ, Φογκτς, Μίλερ, Ζίλοφ, Μπλαϊντικ, Μπόνοφ, Νέτσερ, Κούλικ, Βίμερ, Χαϊνκες, Λε Φεβρ, Βίτκαμπ.
ΙΝΤΕΡ: Βιέρι, Οριάλι, Τζουμπερτόνι, Μπούρνιτς, Φακέτι, Φαμπιάν, Μπεντίν, Κόρσο, Ματσόλα, Ζαϊρ, Μπονινσένια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου