Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Από την εποχή του Καζιμιέρσκι


Mετά από 24 χρόνια δέχεται τόσα γκολ στο ξεκίνημα ο Ολυμπιακός!

Η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού είναι φέτος η άμυνά του. Ηδη έχει δεχθεί 12 γκολ, όταν πέρσι στους εννέα πρώτους αγώνες του είχε μόλις τρία παθητικό! Το ίδιο και πρόπερσι και μόνον τη σεζόν 2007-08,που επίσης πήγαινε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε δεχθεί 9. Για να βρούμε όμως περισσότερα γκολ, πρέπει να γυρίσουμε 24 χρόνια πίσω, την περίοδο 1987-88!
Τότε, οι «ερυθρόλευκοι» σε ένα τραγικό ξεκίνημα είχαν παθητικό 14 γκολ μετά τις εννέα πρώτες αγωνιστικές. Ηταν τελικά η χειρότερη σεζόν στην ιστορία του συλλόγου, με αλλαγή ιδιοκτησίας τον χειμώνα, όταν πήρε την ομάδα ο Γιώργος Κοσκωτάς, που έκανε πολλές μεταγραφές, ξόδευε τεράστια ποσά για την εποχή, αλλά αποτέλεσμα δεν υπήρξε και ο Ολυμπιακός μπήκες σε μεγάλες περιπέτειες όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο και μπήκε φυλακή. Οι εποχές έχουν αλλάξει, αλλά υπάρχουν ομοιότητες, όχι μόνον στα πολλά γκολ που δέχεται η ομάδα, αλλά και στο θέμα γκολκίπερ, που είναι πάντα στην επικαιρότητα.
Τότε είχε αποκτηθεί ο Πολωνός διεθνής Καζμιέρσκι, όπως φέτος ο Κοστάντσο. Επαιξε επτά παιχνίδια και «κάηκε» μετά από τη βαριά ήττα με σκορ 4-1 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (ο Αργεντινός έχασε τη θέση του μετά από εννέα ματς, υπολογίζοντας και το Τσάμπιονς Λιγκ). Αντικαταστάθηκε από τον νεαρό τότε Παπαμιχαήλ, που έπαιξε σε δύο ματς. Τότε, είχε γίνει η αλλαγή στη διοίκηση και οι μεταγραφές έπαιζαν τον Δεκέμβριο. Αποκτήθηκαν δύο Ελληνες γκολκίπερ, ο έμπειρος Πλίτσης από τη Λάρισα και ο νεαρός τότε Ταληκριάδης, αλλά και πάλι αποτέλεσμα δεν υπήρξε, ούτε η χρονιά σώθηκε. Η ιστορία διδάσκει και πολλές φορές επαναλαμβάνεται και θα είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό να μην πανικοβληθεί αυτήν τη στιγμή και να αντιμετωπίσει ψύχραιμα την κατάσταση, στηρίζοντας σε πρώτη φάση τον Μέγιερι, που έχει δείξει πολύ καλύτερα στοιχεία από τον Κοστάντσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου