Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Βλέπει Μουντιάλ η Αμερικανική Σαμόα

Λίγες μέρες μετά την πρώτη της νίκη, η οποία έθεσε τέλος σε ένα αρνητικό σερί 30 συνεχόμενων ηττών στα 17 χρόνια ιστορίας της, η Αμερικανική Σαμόα κατάφερε να αποσπάσει και την πρώτη της ισοπαλία για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος και αν συνεχίσει έτσι μπορεί να ελπίζει στο όνειρο.

Η ομάδα του Τόμας Ρόνγκεν μετά την ιστορική νίκη με 2-1 επί της Τόνγκα, κατάφερε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα αυτή τη φορά αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από τα Νησιά Κουκ και πλέον αντιμετωπίζει τη Σαμόα με το νικητή να περνάει στον επόμενο γύρο των προκριματικών της Ωκεανίας. Η Αμερικανική Σαμόα βρίσκεται στην τελευταία θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA έχoντας σε 30 παιχνίδια 229 γκολ παθητικό και έχοντας πετύχει μόλις 12, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η ήττα της με 31-0 από την Αυστραλία.


"Αυτή η ομάδα στην κυριολεξία έμπαινε στον αγώνα με νοοτροπία: αν μπορέσουμε να κρατήσουμε το σκορ κάτω από 10-0 θα είναι σπουδαίο. Πρέπει να αποδώσω τα εύσημα στους παίκτες μου που δούλεψαν σκληρά και κατάφεραν να κερδίσουν ένα παιχνίδι, να αποσπάσουν μια ισοπαλία και τώρα παίζουν για την πρόκριση".


"Όταν ήρθα στην κυριολεξία έπαθα σοκ από το επίπεδο του ποδοσφαίρου, αλλά έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο αυτές τις τρεις εβδομάδες. Υπάρχει κάποιο ακατέργαστο ταλέντο αλλά δεν μπορείς να κάνεις τους παίκτες τεχνικά επαρκείς σε μια μέρα. Αν μπορείς να τους επιβάλεις κάποια οργάνωση και πειθαρχία τότε μπορείς να θέσεις τη βάση για να χτίσεις πάνω".

"Ήταν μια πρόοδος για τη μικρή αυτή χώρα. Ξόρκισε τους δαίμονες της, ειδικά ένας συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, ο ποίος ήταν στο 31-0 από την Αυστραλία. Τώρα αυτός μπορεί να κοιτάξει την οικογένεια του και τους συμπαίκτες του στα μάτια. Ο μόνος λόγος που συνέχισε να παίζει στην εθνική ήταν για να διαγράψει αυτή την κακή ανάμνηση και να καταφέρει μια νίκη."




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου