Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τα κίτρινα χαπάκια & οι συνέπειες στην Αλγερία

Έξι παίκτες της εθνικής Αλγερίας στο παγκόσμιο κύπελλο του 1982 καταγγέλουν ότι τα παιδιά τους γεννήθηκαν με προβλήματα υγείας λόγω ντόπινγκ.

Το όνειρο της συμμετοχής στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου του 1982 εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές πλέον της χώρας.

Δυστυχώς οι υποψίες περί ντόπινγκ υπό την πίεση του προπονητή Γκενάντι Ρογκόβ επαληθεύονται από την ίδια τη ζωή. Βλέπετε έξι ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στην αποστολή κατήγγειλαν ότι τα παιδιά τους γεννήθηκαν με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Την καταγγελία υπογράφουν ο Ντζαμπέλ Μενάντ, ο Μοχάμεντ Τσαΐμπ, ο Μεχντί Τσέρμπαχ, ο Σαλάχ Λαρμπές, ο Μοχάμεντ Κατσί-Σαΐντ και ο Αμπντελκαντέρ Τλεμκανί.

Ο Μενάντ ήταν αυτός που ενεργοποίησε τους παλιούς συμπαίκτες του, μιας και η 18χρονη κόρη του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Και οι τρεις κόρες του Τσαΐμπ γεννήθηκαν με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τη... ζημιά έκαναν μάλλον εκείνα τα... κίτρινα χαπάκια που τους χορηγούσε ο Σοβιετικός γιατρός που είχε φέρει μαζί του ο Ρογκόβ και... έλεγε στους παίκτες ότι επρόκειτο για βιταμίνες.

Ο Ρογκόβ απεβίωσε το 1996, ενώ θα είναι δύσκολο να ανιχνευθούν τα ίχνη του πρώην Σοβιετικού γιατρού αν αυτός ζει. Οι Αλγερινοί ποδοσφαιριστές ζητούν να γίνει έρευνα, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Η Αλγερία μπήκε στις καρδιές όλων των φίλων του ποδοσφαίρου μετά τις νίκες επί της Δυτικής Γερμανίας και της Χιλής.Έμεινε εκτός συνέχειας μετά από... γερμανόφωνη συνωμοσία. Η Δυτική Γερμανία και η Αυστρία διευκόλυναν η μια την άλλη με την πρώτη να επικρατεί 1-0 και με την Αυστρία να παίρνει την πρόκριση ως δεύτερη σε έναν αγώνα που έμεινε στην ιστορία ως "η ντροπή της Χιχόν".



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου