Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ελλάδα – Νότιος Κορέα 0-2: Πρόβλημα... νοοτροπίας!

Η Εθνική... ξύπνησε μετά τα γκολ της Κορέας στο φιλικό του Φαλήρου, όμως, ήταν ήδη αργά και είδε τους φιλοξενούμενους να φεύγουν νικητές από το τελευταίο εν Ελλάδι ματς του Σάντος στον πάγκο της.

Αρνητικό το πρώτο δείγμα της Εθνικής ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου, έστω κι αν υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι τη μεγάλη γιορτή της Βραζιλίας. Οι διεθνείς δεν παρουσιάστηκαν όπως έπρεπε στο φιλικό με τη Νότιο Κορέα και φάνηκε πως ο Φερνάντο Σάντος στους τελευταίους του μήνες ως ομοσπονδιακός τεχνικός θα έχει πολλή δουλειά για να καταφέρει να... ματσάρει τα χαρακτηριστικά της Ιαπωνίας που θα βρούμε μπροστά ματς στο Μουντιάλ.

Γι' αυτό, άλλωστε, το λόγο, επιλέχθηκε και η Κορέα ως αντίπαλος στο φιλικό της Τετάρτης, έτσι ώστε να γίνει ένα πρώτο τεστ για τα παιχνίδια του καλοκαιριού. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φάνηκε να έχει πρόβλημα νοοτροπίας, αφού μπήκε πολύ νωθρά στο ματς, οι περισσότεροι με ελάχιστες εξαιρέσεις, είχαν αργές αντιδράσεις και οι ταχύτατοι και πολύ καλά οργανωμένοι Κορεάτες, χτύπησαν δυο φορές στο προβληματικό κέντρο άμυνας των Μανωλά και Αβραάμ κάνοντάς μας τη... ζημιά.

Η Εθνική τόσο στο πρώτο μέρος, όσο και στο δεύτερο, φάνηκε να αφυπνίζεται από τα γκολ των αντιπάλων, στο πρώτο όμως η ατυχία της στέρησε ένα γκολ που σίγουρα δικαιούταν, αφού η μπάλα σταμάτησε τρεις φορές στα δοκάρια του Γιούνγκ, ενώ στο δεύτερο το γκολ δεν ήρθε κυρίως λόγω κακών επιλογών. Το... θέμα που καλείται να λύσει, πάντως, ο Σάντος, είναι αυτό της νοοτροπίας, αφού φάνηκαν να ξεχωρίζουν οι ποδοσφαιριστές που θεωρούνται ως αναπληρωματικοί, καθώς αυτοί είχαν το κίνητρο να δείξουν περισσότερα. Από αυτή την άποψη, ένα μικρό κέρδος υπάρχει, όπως κέρδος μπορεί να θεωρηθεί η πρώτη παρουσία του Γλύκου στην Εθνική, αλλά και το πάθος που έδειξε για μια ακόμα φορά ο Γιώργος Καραγκούνης.

Χρόνος υπάρχει, υλικό υπάρχει, συνεπώς, θα χρειαστεί μόνο αρκετή δουλειά και θέληση για να δούμε καλύτερη εικόνα στο Μουντιάλ, κάτι που εύχονται πρώτα από όλα οι ίδιοι οι διεθνείς και ο Σάντος και φυσικά όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι. Οι τελευταίοι, βέβαια, φάνηκαν να... γυρίζουν την πλάτη στην Εθνική, αφού στο «Γ Καραϊσκάκης» υπήρχε λιγοστός κόσμος, ούτε 5000, με τους Κορεάτες που ήρθαν να δουν την Εθνική τους, να κλέβουν την παράσταση.


Ασύνδετη και άτυχη...

Η Εθνική παρουσιάστηκε ασύνδετη, παρότι το σχήμα που αγωνίστηκε δεν έπαιζε για πρώτη φορά μαζί. Το χρονικό διάστημα ωστόσο, από τα μπαράζ με την Ρουμανία μέχρι σήμερα, που πέρασε ήταν αρκετό, με τους διεθνείς να ψάχνουν τα πατήματά τους. Οι Κορεάτες δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και προσπαθούσαν διαρκώς να δημιουργήσουν προβλήματα στα καρέ του Γλύκου, έχοντας μια μεγάλη ευκαιρία στο 7' και το πρώτο γκολ του αγώνα στο 18΄, οταν ο Παρκ Τσου Γιούνγκ έφυγε μόνος με τον Έλληνα τερματοφύλακα και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα.
Κάπου εκεί οι παίκτες του Σάντος φάνηκαν να ξυπνάνε, άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα τη μπάλα και στο 23' ο Κατσουράνης έχασε ευκαιρία που... δεν χάνεται, όταν από το μισό μέτρο και με την εστία κενή, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η συνέχεια ήταν ίδια για την Ελλάδα, που πίεζε και προσπαθούσε με κύριο εκφραστή τον Χολέμπας να δημιουργήσει καταστάσεις, αλλά στάθηκε άτυχη. Ειδικά στη φάση του 31', όλα πήγαν... κόντρα στους διεθνείς αφού αρχικά ο Τοροσίδης με κεφαλιά και στη συνέχεια ο Αβραάμ με προβολή, έστειλαν τη μπάλα δυο φορές στο δοκάρι της εστίας της Κορέας! Έτσι, χωρίς να γίνει άλλη σοβαρή ευκαιρία, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα των φιλοξενούμενων.


Μια από τα ίδια με... λίγη φρεσκάδα

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για την Εθνική, αφού δεν είχε καλή κυκλοφορία, οι Κορεάτες μας.... έτρεξαν και στην πρώτη τους καλή φάση στο 55' ο Σον, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, το οποίο διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού δεν μπόρεσε η γαλανόλευκη παρά τις αλλαγές του Σάντος να αλλάξει τη μοίρα του ματς.
Το μόνο που μπορεί να κρατήσει ο Πορτογάλος, είναι πως οι Παπαδόπουλος και Φετφατζίδης, κυρίως, μαζί με τον πάντα θετικό Καραγκούνη, προσπάθησαν περισσότερο, δημιούργησαν κάποιες φάσεις, όμως, ήταν πλέον πολύ αργά για να μην ηττηθεί η Ελλάδα στο τελευταίο εντός έδρας τεστ πριν από το Μουντιάλ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου