Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Η βίαιη αντιμετώπιση του Πελέ

Οι Πορτογάλοι έπαιξαν σκληρά τον Πελέ όταν αντιμετώπισαν την Βραζιλία στο Μουντιάλ της Αγγλίας το 1966. 


Άδοξα τελείωσε το 1966 το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αγγλία για την Βραζιλία. Η κάτοχος του τροπαίου αποκλείστηκε πρόωρα κάνοντας μόλις μία νίκη στον όμιλο.

Η Βραζιλία διέθετε στο ρόστερ της παίκτες που την οδήγησαν στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 1962 στη Χιλή αλλά μεγάλους σε ηλικία όπως ο τερματοφύλακας Ζιλμάρ, ο Τζαλμά Σάντος και ο Ζίτο, ορισμένους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές όπως ο Ζέρσον, ο Τοστάο και ο Ζαϊρζίνιο, που ανέδειξαν το ταλέντο τους τέσσερα χρόνια αργότερα στα γήπεδα του Μεξικού, τα αστέρια της τον Γκαρίντσα και τον Πελέ αλλά και πολλούς μέτριους παίκτες.

Οι Βραζιλιάνοι αντιλήφθηκαν ότι οι πιθανότητες για διάκριση ήταν λίγες λόγω της κακής προετοιμασίας και του μέτριου ρόστερ που διέθεταν.

Το ματς που σημάδεψε τη σύντομη πορεία της Βραζιλίας στο Μουντιάλ ήταν απέναντι στην Πορτογαλία. Ο αγώνας έμεινε στην ιστορία για την βίαιη αντιμετώπιση των Πορτογάλων απέναντι στον Πελέ.

Οι Πορτογάλοι νίκησαν 3-1 και ακολούθησαν την τακτική των παικτών της Βουλγαρίας, που επίσης είχαν αντιμετωπίσει σκληρά τον Πελέ.

O διαιτητής αρνήθηκε να αποβάλει κάποιον από τους παίκτες της Πορτογαλίας ενώ δεν επιτρέπονταν οι αλλαγές. Τα σκληρά μαρκαρίσματα ανάγκασαν τον Πελέ να αποχωρήσει κουτσαίνοντας από το γήπεδο.

Η απόφαση του Πελέ ήταν να μην δώσει το "παρών" ξανά σε Μουντιάλ ωστόσο, άλλαξε την απόφαση του και δικαιώθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα.


Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου