Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Η έκπληξη της Αλγερίας

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας το 1982 ξεκίνησε με μία έκπληξη. Στον εναρκτήριο αγώνα της διοργάνωσης η κάτοχος του τροπαίου Αργεντινή ηττήθηκε από το Βέλγιο με 1-0.

Δεν ήταν η μοναδική στο Μουντιάλ καθώς λίγες αργότερα, στην πόλη Χιχόν, η μετέπειτα φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Δυτική Γερμανία έχασε από την Αλγερία με 2-1, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στην διοργάνωση.

Οι Δυτικογερμανοί είχαν προκριθεί εύκολα στα τελικά και διέθεταν παίκτες όπως οι Πολ Μπράιτνερ, Ρουμενίγκε, Ούλι Στίλικε. Στις δηλώσεις τους πριν τον αγώνα ήταν σίγουροι για τη νίκη και μάλιστα με μεγάλο σκορ.

Ωστόσο, διαψεύστηκαν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο καθώς αντιμετώπισαν μία καλά οργανωμένη ομάδα που οι παίκτες της είχαν θιχτεί από τις προκλητικές δηλώσεις των αντιπάλων τους, γεγονός που λειτούργησε ευεργετικά γι΄αυτούς.

Τα γκολ για την Αλγερία πέτυχαν οι Ματζέρ και Μπελούμι στο δεύτερο ημίχρονο. Ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Ρουμενίγκε.

Για την Αλγερία η συνέχεια δεν ήταν ανάλογα καλή καθώς ηττήθηκε από την Αυστρία με 2-0 και παρότι νίκησε την Χιλή με 3-2, αποκλείστηκε από την διοργάνωση.

Αυτό συνέβη γιατί η Αλγερία έπαιξε μία ημέρα νωρίτερα τον τελευταίο της αγώνα στον όμιλο, πριν από την αναμέτρηση Δυτική Γερμανία - Αυστρία. Αμφότερες γνώριζαν ότι θα εξασφάλιζαν την πρόκριση στον επόμενο γύρο, με νίκη των Δυτικογερμανών με ένα ή δύο γκολ διαφορά.

Αντίθετα, νίκη με μεγαλύτερο σκορ θα άφηνε εκτός διοργάνωσης την Αυστρία και θα έδινε την πρόκριση στους Αλγερινούς.

Μετά το γκολ του Γερμανού Χρούμπες, δεν συνέβη τίποτα άλλο στο ματς και οι δύο ομάδες με προκλητικό τρόπο, πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Αλγερία ωστόσο, είχε κερδίσει τις εντυπώσεις.

Χάρις στις εμφανίσεις της, εδραιώθηκε η παρουσία των Αφρικανικών ομάδων σε τελικές φάσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων και από τότε καθιερώθηκε να διεξάγονται την ίδια ώρα τα τελευταία ματς των ομίλων.






ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου