Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Στους «4» της Ευρώπης!

Στις 24 Μαρτίου 1971 ο Παναθηναϊκός απέκλεισε την Έβερτον και πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών!


Το πρώτο βήμα είχε γίνει στο «Γκούντισον Παρκ», χάρη στο γκολ με τα πέντε «εννιάρια» από τον Αντώνη Αντωνιάδη. Κι αν η Έβερτον ισοφάρισε στην εκπνοή με γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, δεν είχε και τόσο μεγάλη σημασία. Ο Παναθηναϊκός ήταν το φαβορί έναντι των πρωταθλητών Αγγλίας και με το 1-1.

Στη ρεβάνς της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Πούσκας παρέταξε τον Παναθηναϊκό με αμυντικούς προσανατολισμούς. Το 0-0 βόλευε τους «πράσινους» και η Έβερτον είχε κάποιους παίκτες σπουδαίας κλάσης (Μπολ, Ρόιλ) που μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά ανά πάσα στιγμή.

Βέβαια, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ (ο Δομάζος είχε ένα μακρινό σουτ που προσέκρουσε στο δοκάρι. Το 0-0 παρέμεινε έως το τέλος και οι «πράσινοι» έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Αντίπαλος στα ημιτελικά θα ήταν ο Ερυθρός Αστέρας και το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» άρχιζε να παίρνει σάρκα και οστά...



Παναθηναϊκός - Έβερτον 0-0


Παναθηναϊκός (Φέρεντς Πούσκας): Οικονομόπουλος, Τομαράς, Βλάχος, Σούρπης, Αθανασόπουλος, Καμάρας, Καψής, Φυλακούρης, Αντωνιάδης, Δομάζος, Γραμμός.

Έβερτον (Χάρι Κάτερικ): Ράνκιν, Ράιτ, Κ. Νιούτον, Κένταλ, Λέιμπον, Χάρβεϊ, Γουίτλ, Μπολ, Μόρισεϊ (75' Τζόνσον), Χερστ, Ρόιλ.



Tο γκολ του Αντωνιάδη στο πρώτο παιχνίδι





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου