Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Το γκολ του Καμπιάσο που έκοψε την ανάσα!

Δεν είναι λίγα τα όμορφα γκολ που έχουν μπει σε τελικές φάσεις παγκοσμίων κυπέλλων. Σε αυτή την κατηγορία δεν θα μπορούσε να λείψει το γκολ του Καμπιάσο στον αγώνα Αργεντινή - Σερβία/Μαυροβούνιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας το 2006.


Το Μουντιάλ που διεξήχθη στη Γερμανία το 2006 έμεινε στην ιστορία για την κατάκτηση του τροπαίου από την Ιταλία, για τον επεισοδιακό αγώνα Πορτογαλία - Ολλανδία, την κουτουλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι αλλά και για το γκολ του Αργεντίνου Καμπιάσο επί της Σερβίας-Μαυροβούνιο.

Ο Καμπιάσο ήταν ο αποδέκτης της μπάλας μιας ομαδικής προσπάθειας των παικτών του Χοσέ Πέκερμαν, που άλλαξαν 24 πάσες, χωρίς την παρεμβολή αντιπάλων παικτών, σημειώνοντας ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων.  

Ο αγώνας διεξήχθη στο "Veltins Arena" στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου. Πριν την έναρξη του ματς τα πάντα είχαν κριθεί για τις δύο ομάδες καθώς η Αργεντινή είχε προκριθεί στην επόμενη φάση και η Σερβία/ Μαυροβούνιο θα έπαιζε για το γόητρο.

Υπό το βλέμμα του Ντιέγκο Μαραντόνα οι "μπιανκοσελέστε" πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση και συνέτριψαν τους αντιπάλους τους με 6-0, δημιουργώντας ένα από τα μεγαλύτερα σκορ στην ιστορία της διοργάνωσης. Το γκολ του Καμπιάσο ήταν το δεύτερο και το πιο όμορφο.

Θυμηθείτε το.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου