Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Όταν ο Μπράιαν Ρόμπσον έγραψε ιστορία

Για είκοσι χρόνια ο Άγγλος Μπράιαν Ρόμπσον κατείχε τον τίτλο του παίκτη που είχε βάλει το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ. 


Ο Μπράιαν Ρόμπσον κέρδισε το προσωνύμιο "Κάπτεν Μάρβελ" χάρις στην μοναδική του ικανότητα να ηγείται της εθνικής Αγγλίας και των ομάδων που αγωνίστηκε στην καριέρα του. Χαρακτηριστικό παιχνίδι που δικαίωσε το προσωνύμιο που του δόθηκε αποτελεί ο αγώνας Αγγλία - Γαλλία 3-1 στο Μουντιάλ 1982.

Ο Ρόμπσον πέρασε στην ιστορία καθώς το πρώτο από τα δύο γκολ που πέτυχε ήταν για μια 20ετία το πιο γρήγορο στην ιστορία των Μουντιάλ. Έχασε την πρωτιά από τον Τούρκο Χακάν Σουκούρ στον μικρό τελικό του Μουντιάλ 2002 Τουρκία - Νότιος Κορέα.

Το τρίτο γκολ της Αγγλίας έβαλε ο Πολ Μάρινερ ενώ ο Σόλερ σημείωσε το μοναδικό γκολ της Γαλλίας. Το παιχνίδι αυτό θεωρείται το καλύτερο ματς που έκαναν ποτέ οι παίκτες της εθνικής Αγγλίας με αντίπαλο την Γαλλία.

Αντίθετα με την Γαλλία, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογα καλή για τα "λιοντάρια" καθώς στην επόμενη φάση αντιμετώπισαν στον όμιλο της Ισπανία και Δυτική Γερμανία και αποκλείστηκαν από τα ημιτελικά.





ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου