Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ο Αλεξανδρής διατήρησε το πλεονέκτημα

 Στις 26 Μαρτίου του 2000  οι «αιώνιοι» συναντιούνται στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα και οι «πράσινοι» θέλουν τη νίκη ώστε να μην απομακρυνθούν από τον τίτλο.




Ο Ανατολάκης ανοίγει το σκορ για τους Πειραιώτες μόλις στο 9΄ όταν μετά από φάουλ του Τζόρτζεβιτς με καρφωτή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» απάντησαν στο 22΄ με τον Γκαλέτο.

Στο β΄ ημίχρονο η ομάδα του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα ήταν σαφώς καλύτερη και μπόρεσε να προηγηθεί στο 80΄ με άψογο πλασέ του Λυμπερόπουλου.  Οι γηπεδούχοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα.  Ο Αλεξανδρής έσωσε τον Ολυμπιακό από την ήττα όταν ένα λεπτό αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς ήταν το επεισόδιο του Ζάχοβιτς με τον προπονητή του Αλμπέρτο Μπιγκόν, όταν ο τελευταίος τον αντικατέστησε με τον Αλεξανδρή.

Οι «ερυθρόλευκοι» σκόνταψαν και στην επόμενη αγωνιστική μειώνοντας τη διαφορά από την ομάδα του «τριφυλλιού» στον ένα βαθμό. Όμως στη συνέχεια κέρδισαν όλα τα ματς μέχρι το τέλος και πανηγύρισαν το πρωτάθλημα, με τον Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο τους, καθώς ο Ιταλός τεχνικός είχε απομακρυνθεί.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπιγκόν): Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Τζόρτζεβιτς, Κωστούλας, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Καραταΐδης, Τζωρτζιόπουλος (60΄ Πουρσαϊτίδης), Πασσαλής, Ζάχοβιτς (62΄ Αλεξανδρής), Χούτος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κυράστας): Νικοπολίδης, Μπασινάς, Φύσσας, Γκούμας, Χένρικσεν, Γκαλέτο, Μίκλαντ, Καραγκούνης (75΄ Ασάνοβιτς), Λυμπερόπουλος, Νασιόπουλος (68΄ Σιμπνιέφσκι), Κόλα (44΄ Βαζέχα).



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου