Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

«Δώρο» έξι γκολ του Μουρίνιο στον Βενγκέρ!

Με το επιβλητικό 6-0 η Τσέλσι «συνέτριψε» την Άρσεναλ στο «Stamford Bridge» στο 1000ό αγώνα του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο των «κανονιέρηδων», με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με παίκτη λιγότερο από το 15΄, όταν ο διαιτητής απέβαλλε λάθος ποδοσφαιριστή για πέναλτι!

Ο Βενγκέρ, γνώρισε μια βαριά ήττα σε αυτό τον αγώνα-ορόσημο στην καριέρα του, ενώ η Άρσεναλ έκανε ακόμα μια μεγάλης έκτασης εκτός έδρας ήττα σε ντέρμπι του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η Άρσεναλ είχε ηττηθεί με 5-1 από την Λίβερπουλ στο «Anfield» και με 6-3 από την Μάντσεστερ Σίτι στο «Etihad». H Tσέλσι, από την άλλη, έκανε την μεγαλύτερη φετινή της νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, φωνάζοντας δυνατά «παρούσα» για το πρωτάθλημα και είναι πρώτη στην βαθμολογία με 69 βαθμούς.

Η Τσέλσι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση και ο Ετό έκανε το 1-0 μόλις στο 5΄, με τον Σούρλε να σκοράρει το 2-0 στο 7΄. Ο Καμερουνέζος επιθετικός αποχώρησε στο 10΄, επειδή ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις. Στο 15΄, έγινε μια από τις φάσεις που σημάδεψαν την αναμέτρηση με τον διαιτητή, Αντρέ Μάρινερ, να αποβάλλει λάθος παίκτη της Άρσεναλ.






    
Μετά από σουτ του Αζάρ ο Τσάμπερλεϊν απέκρουσε σαν… τερματοφύλακας με το χέρι την μπάλα, με τον διαιτητή αρχικά να μην δίνει τίποτα. Μετά από συνεννόηση με τον βοηθό του έδωσε τελικά πέναλτι υπέρ της Τσέλσι και απέβαλλε τον Γκιμπς αντί του Τσάμπερλεϊν, ενώ πολλοί παίκτες της Άρσεναλ μαζί με τον υπεύθυνο του έλεγαν ότι δεν είδε σωστά!

Από την άσπρη βούλα ο Αζάρ έκανε το 3-0 στο 17΄, ενώ στο 42΄ ο Όσκαρ διαμόρφωσε το 4-0. Ο Βραζιλιάνος, ήταν εκείνος που σκόραρε ξανά στο 66΄ για το 5-0 και ο Σαλάχ, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Τσέλσι για το 6-0 στο 71΄. Ο Αιγύπτιος μέσος είχε μπει ως αλλαγή μόλις στο 67΄.

Η Τσέλσι επικράτησε αρκετά εύκολα επί της Άρσεναλ, χωρίς να βρεθεί σε πολύ καλή μέρα ο Αζάρ, που συνήθως αποτελεί τον «κινητήριο μοχλό» των «μπλε», ενώ επίσης απουσίαζε και ο Γουίλιαν.

Από την άλλη, ο Ζοσέ Μουρίνιο, παραμένει αήττητος στο γήπεδο της Τσέλσι για 76 ματς, ενώ επίσης δεν έχει χάσει ποτέ απέναντι στον Αρσέν Βενγκέρ σε 11 αγώνες. Ακόμα, το σημερινό αποτέλεσμα είναι η μεγαλύτερη νίκη της Τσέλσι επί της Άρσεναλ στην ιστορία των συλλόγων.

Ο Μουρίνιο αποχώρησε από το γήπεδο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και χωρίς να χαιρετίσει τον Βενγκέρ, δίνοντας «συνέχεια» στην κόντρα τους.

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς.




Βενγκέρ: «Η χειρότερη μέρα της καριέρας μου»

Ανέλαβε όλη την ευθύνη για τη βαριά ήττα με 6-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από την Τσέλσι στο 1.000ο παιχνίδι του στον πάγκο της Αρσεναλ ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος παραδέχθηκε πως είναι μία από τις χειρότερες μέρες της καριέρας του.

«Αυτή ήττα είναι λάθος μου, αναλαμβάνω όλη την ευθύνη», επεσήμανε ο Αλσατός κόουτς. «Δεν νομίζω να πούμε πολλά για τα λάθη που κάναμε», συμπλήρωσε ο Βενγκέρ και επεσήμανε: «Μετά απ' αυτή την εμφάνιση και το αποτέλεσμα, πρέπει να απαντήσουμε την Τρίτη με μία νίκη επί της Σουόνσι».

«Η σημερινή μέρα, ασφαλώς, είναι μία από τις χειρότερες στην καριέρα μου», ήταν ακόμα μία ατάκα του Βενγκέρ. «Όλα τελείωσαν στο πρώτο 20λεπτο και δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να ζήσουμε μία τέτοια εμπειρία», σημείωσε ο προπονητής της Αρσεναλ, ο οποίος για τη φάση του πέναλτι είπε ότι το κατάλαβε από την αρχή, πως είδε ότι στη φάση ήταν ο Τσαμπερλέιν, αλλά δήλωσε αδυναμία να εξηγήσει γιατί ο Μάρινερ απέβαλλε λανθασμένα τον Γκιμπς.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου