Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Αήττητος κυπελλούχος των Βαλκανίων

Σαν σήμερα, στις 15/3 του 1978, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Σλάβια Σόφιας με 2-1 και κατέκτησε αήττητος το Βαλκανικό Κύπελλο.

Στην παρθενική του συμμετοχή στο Βαλκανικό Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με τις Μπούντουσνοστ Τίτογκραντ, από την Γιουγκοσλαβία και την αλβανική Βλάζνια Σκόντρα.

Στο πρώτο ματς, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Βλάζνια Σκόντρα, αλλά στο δεύτερο παιχνίδι επικράτησε με 3-0 των Αλβανών.

Στη συνέχεια, υποδέχθηκε την Μπούντοσνοστ, σε ένα ματς χωρίς νικητή, με τελικό σκορ 2-2. Στο εκτός έδρας ματς, ο Παναθηναϊκός πήρε το "διπλό" με σκορ 1-2 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό. Αντίπαλός του θα ήταν η βουλγαρική Σλάβια Σόφιας.

Ο πρώτος τελικός διεξήχθη στις 14 Δεκεμβρίου 1977, στην Σόφια και το ματς έμεινε στην "λευκή" ισοπαλία. Τρεις μήνες μετά, το "τριφύλλι" φιλοξένησε στην Λεωφόρο τους Βούλγαρους και με γκολ των Ελευθεράκη και Βακάλη, πήρε την νίκη με 2-1 (είχε ισοφαρίσει στο 45' ο Μίντσεφ) και αναδείχθηκε κυπελλούχος Βαλκανίων και μάλιστα αήττητος!




Η σύνθεση του Παναθηναϊκού στον τελικό: (προπονητής Καζ. Γκόρσκι) Κωνσταντίνου, Ελευθεριάδης, Στεφανάκης, Γονιός, Γιαννακούλας, Τερζανίδης, Βακάλης, Λιβαθηνός, Άλβαρες, Ελευθεράκης (79΄ Κατσιάκος), Παπαδημητρίου (46΄ Βαλλίδης).



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου