Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η ΕΕΑ φέρεται να εξετάζει τον υποβιβασμό Πανιωνίου-Πλατανιά

Σημαντικές εξελίξεις ενδέχεται να προκύψουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, μετά την πιθανή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη (27/3, 12:00). Την είδηση αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη», αναφέροντας ότι έπειτα από εισήγηση δύο μελών της, η Επιτροπή θα συνεδριάσει προκειμένου να ασχοληθεί με τις περιπτώσεις των ΠΑΕ Πλατανιάς και Πανιώνιος, που φέρονται να μην έχουν δημοσιεύσει ισολογισμούς.

Εφ' όσον αποδειχθεί ότι οι δύο ομάδες δεν τήρησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τα μέλη της Επιτροπής (όταν αυτή συνεδριάσει) θα αποφανθούν εάν τίθεται θέμα υποβιβασμού των δύο ομάδων και θα μεταφέρουν την εισήγησή τους στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ.

Την είδηση αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη», καθώς το άρθρο 77 Α του νόμου 21/25/99 (όπως τροποποιήθηκε), προβλέπει τον υποβιβασμό ομάδων που δεν έχουν δημοσιεύσει ισολογισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε για τεράστιες ανατροπές στο πρωτάθλημα, αφού σε μια τέτοια περίπτωση τη θέση τους δεν θα πάρουν ομάδες της Football League, αλλά θα παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία ομάδες που βρίσκονται πιο χαμηλά στη βαθμολογία.

Ωστόσο, τη δεδομένη χρονική στιγμή, κανείς δεν μπορεί να κάνει ιδιαίτερες προβλέψεις για το ποια ή ποιες ομάδες μπορεί να επωφεληθούν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού για παράδειγμα, ο τελευταίος της βαθμολογίας Άρης, την Τετάρτη έχει δικαστήριο εναντίον του στο διαιτητικό της ΕΠΟ, για την υπόθεση Κουλουχέρη.

Μάλιστα η ΠΑΕ δεν έχει πλέον την προστασία προσωρινής διαταγής, και εάν η απόφαση για τα οφειλόμενα βγει υπέρ του ποδοσφαιριστή, τότε άμεσα δεν θα οριστούν τα υπόλοιπα παιχνίδια της ομάδας (ελλείψει της προσωρινής διαταγής για το άρθρο 99) και θα τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου