Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Μέσι, o πρώτος!

Στο 7-1 της Μπaρτσελόνα επί της Λεβερκούζεν, στις 7 Μαρτίου του 2012, στο «Καμπ Νόου», ο Λίονελ Μέσι έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει πέντε τέρματα σ’ένα ματς στο Champions league.


Αν εξαιρέσουμε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, διότι δεν έχει καταφέρει ακόμα να οδηγήσει την εθνική Αργεντινής σε κατάκτηση Μουντιάλ, ό,τι κορυφαίο επίτευγμα-ρεκόρ βρέθηκε στο διάβα του, το έχει κάνει κτήμα του. Και πολλές φορές με τρόπο εκκωφαντικό!

Τρανό παράδειγμα είναι η αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα με την Λεβερκούζεν.

Όταν οι «μπλαουγκράνα» υποδέχθηκαν του Γερμανούς, στις 7 Μαρτίου του 2012, για το Champions League, ο Αργεντινός έγραψε άλλη μία σπουδαία στιγμή στην καριέρα του.

Ο σούπερ σταρ των Καταλανών, ο οποίος ανδρώθηκε στην περίφημη ακαδημία της Λα Μασία, για την οποία πριν αρκετά χρόνια ο τεράστιος Γιόχαν Κρόιφ είχε προσπαθήσει και τελικά έπεισε τον τότε πρόεδρο Χόσεπ Νούνιεζ, πως αυτή θα είναι το… όχημα της Μπαρτσελόνα για επιτυχίες δίχως ταβάνι, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που πετυχαίνει πέντε τέρματα σ’ένα ματς.

Για την ιστορία, το ομορφότερο γκολ -από τα πέντε- ήταν εκείνο που είχε «τσιμπήσει» πάνω από τον τερματοφύλακα, με το «κακό» του πόδι μάλιστα, το δεξί, ενώ εκείνη τη χρονιά η Μπαρτσελόνα είχε αποκλειστεί στο ματς που, ίσως, «δεν υπάρχει», με την Τσέλσι του Ντι Ματέο, η οποία και κατέκτησε τον τίτλο εναντίον της Μπάγερν Μονάχου στην διαδικασία των πέναλτι.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου