Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

«Πεντάρα» του Παναθηναϊκού στον ΠΑΟΚ

Στις 2 Μαρτίου 1986 ο Παναθηναϊκός έκανε... φύλλο και φτερό τον ΠΑΟΚ, αφού τον συνέτριψε με 5-0 στο ΟΑΚΑ!


 Έναν χρόνο και κάτι μέρες μετά το 0-1 με γκολ του Πάπριτσα στο ίδιο γήπεδο, οι «πράσινοι» πήραν ρεβάνς από τον ΠΑΟΚ για την ήττα και την απώλεια του τίτλου, με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Το 5-0 δεν τους έφερε απλώς πιο κοντά στην εξασφάλιση της πρωτιάς, αλλά ήταν και η ευρύτερη νίκη του Παναθηναϊκού στην ιστορία των αγώνων του με τον «Δικέφαλο» στην Αθήνα! Ρεκόρ το οποίο ισοφαρίστηκε δύο φορές, το 1992-93 και το 1996-97!

Με τον Βέλιμιρ Ζάετς στα «ντουζένια» του, τον Χουάν Ρότσα να πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ και τον Δημήτρη Σαραβάκο να δημιουργεί και να εκτελεί, ο Παναθηναϊκός έκανε «σμπαράλια» την παραπαίουσα άμυνα του πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Ενός ΠΑΟΚ ο οποίος λίγους μόλις μήνες μετά την κατάκτηση του τίτλου, αδυνατούσε να ξεκολλήσει από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας και κινδύνευε σοβαρά με υποβιβασμό!

Ας έχετε υπ' όψιν, πάντως, ότι εκτός από το '86 και το 5-0 του '93 είχε γίνει Μάρτιο (στις 7 του μήνα)!


 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 5-0
 (25' Χαραλαμπίδης, 45' Μαυρίδης, 47' Ζάετς, 62' Ρότσα, 90' Σαραβάκος)


Παναθηναϊκός (Πιετρ Πάκερτ): Μήνου, Καρούλιας, Βλάχος, Γεωργαμλής, Ζάετς, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου (82' Γεροθόδωρος), Χαραλαμπίδης, Ρότσα, Μπατσινίλας (77' Θ. Δημόπουλος).

ΠΑΟΚ (Βάλτερ Σκότσικ): Τερζής, Αλαβάντας, Τσουρέλας, Γιούρισιτς, Ψαρράς, Σίγγας, Καρασαββίδης, Μαυρομάτης, Πήττας, Βασιλάκος (68' Λιάκος), Κωστίκος (46' Ορφανός).



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου