Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Καζαμίας 2012: Πλάκα μας κάνετε ή... όχι;


«Να πάει στα τσακίδια και να μην ξανάρθει» λέμε πιθανότατα όλοι για το 2011… Όμως την ίδια στιγμή τρομάζουμε και μόνο με την ιδέα του τι μπορεί να φέρει ο νέος χρόνος. Βλέπετε, Δανία δεν γίναμε, όπως οραματίζονταν ο πρώην πρωθυπουργός, αντιθέτως, τείνουμε προς… Ινδία μεριά ή… Κούβα της Ευρώπης.

Δύσκολο είναι, το γνωρίζουμε, αλλά η προσπάθεια μετράει… Η προσπάθεια που κάνουμε το χειλάκι μας και το δικό σας να γελάσει… Μέρες που είναι, η αισιοδοξία επιβάλλεται…

Το 2012, λοιπόν, θα φέρει εξελίξεις και στον χώρο του αθλητισμού… Τις μαντέψαμε και τις μοιραζόμαστε μαζί σας… Στο τέλος θα κάνουμε… ταμείο.


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
 
Με προσφυγή στο δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα μπει ο νέος χρόνος για τον Μάκη Ψωμιάδη. Ο πρώην μεγαλομέτοχος της Καβάλας και… άλλων εκδίδεται επιτέλους στην Ελλάδα από τα Σκόπια αλλά εκεί τον περιμένει μια μεγάλη έκπληξη καθώς τον τοποθετούν στο ίδιο κελί με τον Εφραίμ.

Αρχικά, το γεγονός τον χαροποιεί, με τους δύο άνδρες να έχουν πολλά να πουν από την κοινή τους διαδρομή στον Αγιον Ορος, όμως σύντομα θα αρχίσουν τα προβλήματα μιας και η ατμόσφαιρα στο κελί θα γίνει αποπνικτική από τον καπνό των πούρων και τα λιβάνια απ τα Ιεροσόλυμα.



ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Η ΑΕΚ κερδίζει τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της οικογένειας Ψωμιάδη και βάζει στα ταμεία της 80 εκατομμύρια ευρώ. Όμως, από αυτά ελάχιστα θα καταλήξουν στις τσέπες των παικτών αφού η διοίκηση θα προτιμήσει να επενδύσει σε εταιρία με ταξί, προκειμένου η ΠΑΕ να χει τα δικά της μέσα μεταφοράς.

Οι Αραβες αγοράζουν τον Παναθηναϊκό αλλά και το λιμάνι του Ρεθύμνου, το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και τον ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο. Οι «εθνικοί ευεργέτες» όπως αποκαλούνται από τον Τύπο, υπόσχονται ότι «δεν θα αφήσουμε τους Ελληνες να πεινάσουν».

Παράλληλα, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης χαιρετίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα των επενδυτών του Παναθηναϊκού και εισηγείται την αλλαγή του μεταναστευτικού νομοσχεδίου, θεωρώντας πως πρέπει να δοθεί άσυλο σε όλους τους μετανάστες «για να δει η Ελλάδα μια άσπρη μέρα».




ΜΑΡΤΙΟΣ

Στα… κάγκελα βρίσκει τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο πρώτος μήνας της άνοιξης καθώς, μη μπορώντας να αντέξει τον ανταγωνισμό των ζάμπλουτων αντιπάλων του, αποχωρεί από τον Ολυμπιακό και πλέον δραστηριοποιείται στο να οργανώσει την Θύρα 7, μετατρέποντάς την σε μη κερδοσκοπικό σωματείο, αδελφοποιημένο με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Πλέον, κάθε Κυριακή, οι κάμερες «συλλαμβάνουν» τον πρώην πρόεδρο των «ερυθρόλευκων» να… κρέμεται από τα κάγκελα της «7» με πανό που γράφει «Εξω οι ξένοι επενδυτές από τα λιμάνια».





ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Οι κινητοποιήσεις συμπαράστασης στον πολιτικό κρατούμενο Αχιλλέα Μπέο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου πρωτοστατεί στην πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Οι πιέσεις των αναρχικών ανά την υφήλιο φέρνουν αποτέλεσμα και λίγο πριν από το Πάσχα (15-4) αποφυλακίζεται και αποσύρεται στην Ικαρία απ όπου συνεχίζει την αντιεξουσιαστική δράση του.

Το τέλος του πρωταθλήματος βρίσκει τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου και τους Αραβες επενδυτές να επιφυλάσσουν μια έκπληξη στους φιλάθλους, μετονομάζοντας τον ΠΑΟ σε Παναθλητικό Αραβικό Ομιλο.

Παράλληλα, φωταγωγούν το λιμάνι του Ρεθύμνου, τον ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο και το Ελληνικό, ενώ χιλιάδες κόσμου συρρέει στον πρώην Hondo της Ομόνοιας που πλέον είναι τζαμί για τρόφιμα και πετρέλαιο που προσφέρουν οι «εθνικοί ευεργέτες» για να γιορτάσουν την κατάκτηση του τίτλου.





ΜΑΪΟΣ

Η είδηση σκάει σαν… βόμβα στην ανοιξιάτικη ποδοσφαιρική Θεσσαλονίκη. ΠΑΟΚ, Αρης, Ηρακλής και Απόλλων Καλαμαριάς αποφασίζουν να συγχωνευθούν για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν «το κράτος των Αθηνών» με τα εκατομμύρια και τους ζάμπλουτους επιχειρηματίες.

Πρόεδρος στην νέα ομάδα που λέγεται ΠΑΡΗΡΑΠ θα αναλάβει ο Χάρι Κλυν και προπονητής ο Σάββας Κωφίδης. Η Προοδευτική Τούμπας θα ανέβει στην Superleague και πλέον θα αποτελέσει το «αντίπαλο δέος» της μεγάλης ομάδας του Βορρά.




ΙΟΥΝΙΟΣ

Η χρεοκοπημένη Ελλάδα λαμβάνει μέρος στο Euro2012 και όλα τα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα πάνω στους παίκτες του Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός, σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, μιλάει για τον περήφανο ελληνικό λαό που έπεσε θύμα του καπιταλισμού και το Euro παίρνει πλέον πολιτική διάσταση…

Στο πλευρό της χώρας μας τάσσεται η Πολωνία και στον πρώτο μεταξύ μας αγώνα, αρνείται να αγωνιστεί, με τον προπονητή της να δηλώνει «αρνούμαστε να λάβουμε μέρος στο παιχνίδι της Ευρώπης και της UEFA, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην οποία οδήγησαν τους αντιπάλους μας».

Λίγες μέρες αργότερα, το ίδιο ακριβώς θα κάνει και η Τσεχία, με την Εθνική Ελλάδας να έχει κερδίσει πλέον δύο ματς στα… χαρτιά. Αντίθετα, οι Ρώσοι κατεβαίνουν στον μεταξύ μας αγώνα με μπλουζάκια που γράφουν «Free Efraim», διαμαρτυρόμενοι για την «άδικη μεταχείριση στον «γέροντα των…γερόντων» και επίσης θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό.

Με τούτα και με κείνα, η Ελλάδα θα προκριθεί στην επόμενη φάση του Euro όμως θα αποσυρθεί πανηγυρικά και μέσω αποθέωσης από τα ευρωπαϊκά, ριζοσπαστικά ΜΜΕ, που γράφουν: «Η Ελλάδα έδωσε ένα γερό χτύπημα στον καπιταλισμό και δεν… ήπιε από το όπιο των λαών».




ΙΟΥΛΙΟΣ

Μαύρο καλοκαίρι θα περάσουν οι ελληνικές ομάδες καθώς ο αντίκτυπος του Euro είναι οδυνηρός. Ο Τζιμπρίλ Σισέ που βρισκόταν με το ένα… πόδι στο να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό παίρνει το μέρος του Σαρκοζί και ο Ροτζίσκι της… Αγκελα Μέρκελ, με τους δύο διάσημους ποδοσφαιριστές να τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ.

Ο Βλάσης Τσάκας αναλαμβάνει ρόλο… διαμεσολαβητή και συνομιλώντας, πλέον, με τους ηγέτες της Ευρώπης καταφέρνει να αποκαταστήσει την…τιμή του ελληνικού ποδοσφαίρου στο εξωτερικό.





ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Τις συνέπειες της ευρωπαϊκής της απομόνωσης, πληρώνει η Μεγάλη Βρετανία και μετά την… μαγκιά του Ντέιβιντ Κάμερον να θέσει βέτο στην γαλλογερμανική συμφωνία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου γνωρίζουν παταγώδη αποτυχία.

Ελάχιστοι οι επισκέπτες και άδεια τα στάδια, αναγκάζουν τον Ζακ Ρογκ να… αναπολήσει αυτούς της Αθήνας. Ευχήθηκε, πάντως, «να έχετε καλύτερη τύχη από αυτή των Ελλήνων», ενώ σημείωσε πως «ακόμη και η Κίνα κατάφερε να ταιριάξει τα αθλητικά ιδεώδη με την νέα τάξη πραγμάτων».




ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Μεγάλη γιορτή πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τις ομάδες της Superleague να καλούν τον κόσμο σε πάρτυ-ρεφενέ προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για να εξασφαλίσουν την αδειοδότηση.

Και εκεί που όλοι χαίρονται με την ανταπόκριση των πολιτών, έρχεται ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ακης Τσοχατζόπουλος να θέσει προς ψήφιση νομοθετική τροπολογία, σύμφωνα με την οποία, όλα τα έσοδα από τις γιορτές και τα πάρτυ – ρεφενέ θα πηγαίνουν στο ταμείο για την διάσωση της δραχμής!

Η έναρξη του πρωταθλήματος αναβάλλεται επ αόριστον, ενώ τα μεγάλα «αστέρια» του ελληνικού ποδοσφαίρου αναζητούν την τύχη της στις ανερχόμενες ποδοσφαιρικές ομάδες της Αλβανίας.





ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Οι Αραβες αποφασίζουν να αποχωρήσουν από τον Παναθηναϊκό και αγοράζουν τα νησιά του Ιονίου, υποχρεώνοντας πλέον τις λευκαδίτισες αντί για το κλασικό μαντίλι να φοράνε μπούργκες.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εγκαταλείπει οριστικά το ποδόσφαιρο γίνεται συνέταιρος με τον Νικόλα Πατέρα και επενδύει στην αγορά νυχτερινών κέντρων.

Στην ομάδα του Πειραιά επιστρέφει ο Σωκράτης Κόκκαλης και υπόσχεται να κάνει τον σύλλογο του Πειραιά και πάλι πρώτο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στον πάγκο επιστρέφει και ο Νίκος Αλέφαντος με βοηθό τον… Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, έχοντας γράψει ιστορία με αρνητικό τερμάτων κόντρα στην Μπαρτσελόνα, φυγαδεύεται από την Ισπανία κι έτσι ευάλωτος όπως είναι δέχεται την πρόταση του Σωκράτη Κόκκαλη.





ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης με τους μισούς διαιτητές να βρίσκονται ήδη πίσω από τα σίδερα της φυλακής και τους μισούς παράγοντες να έχουν βρει καταφύγιο στα Σκόπια.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι γνωστοί χάκερς «Ανώνυμους» ανεβάζουν στο ίντερνετ βίντεο που δείχνει τους Αραβες πρώην επενδυτές του Παναθηναϊκού να έχουν στενό τετ α τετ με τον Σταύρο Αδαμίδη και όλοι πλέον μιλούν για την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική «απιστία» που συνέβη ποτέ.

Ο Βλάσης Τσάκας φεύγει από το ποδοσφαιρικό προσκήνιο και ανοίγει αλυσίδα καντινών με συνεργάτη τον «Γιατρό της πείνας» που τον κέρδισε από την πρώτη στιγμή όταν τον αποκάλεσε «ομορφάντρα μου».




ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Το 2012 φεύγει αφήνοντας πίσω του συντρίμμια… Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αποτελεί, πλέον, παρελθόν με τον Σωκράτη Κόκκαλη να εγκαταλείπει τελευταίος το «καράβι» και γίνεται ερασιτεχνικό, εξέλιξη που χαιρετίζει με ιδιαίτερη θέρμη η Αλέκα Παπαρήγα.

Οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται με δωροεπιταγές από Σούπερ μάρκετ στα οποία οι μισοί δουλεύουν παράλληλα. Η κρίση που έχει ισοπεδώσει την Ελλάδα έχει, πλέον, επεκταθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τις μεγάλες ομάδες να «μεταναστεύουν» στην Κίνα και τις μικρές να έχουν την τύχη των ελληνικών.


Καλή χρονιά σε όλους!



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου