Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Η προκλητική νίκη της Δ. Γερμανίας επί της Αυστρίας

Αγώνα ντροπή χαρακτήρισαν πολλοί την αναμέτρηση Δ. Γερμανία - Αυστρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας το 1982. Ο αγώνας άφησε αλγεινή εντύπωση για την εξέλιξη και τον τρόπο που προσέγγισαν το ματς οι δύο ομάδες.

Η Δ. Γερμανία νίκησε 1-0 και μαζί με τους Αυστριακούς προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης την Αλγερία που ήταν η έκπληξη του Μουντιάλ.  

Κανείς δεν περίμενε την ομάδα από την Αφρική, που συμμετείχε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, να μπει ανάμεσα στα φαβορί του ομίλου που ήταν οι Δ. Γερμανία, Αυστρία και Χιλή.

Το Μουντιάλ ξεκίνησε με την αναπάντεχη ήττα της Αργεντινής από το Βέλγιο με 1-0 αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη έγινε στον εναρκτήριο αγώνα του 2ου ομίλου Δ. Γερμανία - Αλγερία.

Κανείς δεν περίμενε ότι οι Αλγερινοί θα κέρδιζαν την Δ. Γερμανία με 2-1. Η Αλγερία είχε πραγματοποιήσει την καλύτερη της εμφάνιση και μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού. Είχε κερδίσει την συμπάθεια και την υποστήριξη του κόσμου που επιθυμούσε την πρόκριση της στην επόμενη φάση.

Η ευφορία κράτησε τέσσερις ημέρες καθώς ο εφησυχασμός και η απειρία της Αλγερίας της κόστισαν την ήττα με 2-0 από την Αυστρία.

Στον τελευταίο αγώνα του ομίλου παρότι προηγήθηκαν 3-0 της Χιλής τελικά επικράτησαν 3-2. Η Αλγερία συνέχισε να πιέζει παρά το ευρύ 3-0 και το πλήρωσε με την μείωση του σκορ.

Η νίκη σήμαινε ότι η Αλγερία θα γινόταν η πρώτη αφρικανική ομάδα που θα προκρίνονταν στον επόμενο γύρο σε τελική φάση Μουντιάλ εκτός εάν στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, που θα διεξάγονταν την επόμενη ημέρα, η Δ. Γερμανία επικρατούσε με ένα ή δύο γκολ διαφορά της Αυστρίας.

Μόλις στο 10' ο Χρούμπες έδωσε το προβάδισμα στην Γερμανία έναντι των Αυστριακών και μετά τίποτα δεν έγινε στο ματς. Με το αποτέλεσμα να βολεύει και τις δύο ομάδες οι παίκτες σταμάτησαν να παίζουν. Στα υπόλοιπα 80 λεπτά υπήρχαν ελάχιστες φάσεις και μαρκαρίσματα ενώ εκνευριστικές ήταν οι ανούσιες πάσες μεταξύ των παικτών.

Ο κυνισμός τους προκάλεσε την αντίδραση των φιλάθλων που τους αποδοκίμασαν. Ο Ισπανικός Τύπος τους έκραξε ενώ ο σχολιαστής της Αυστριακής τηλεόρασης ζήτησε από τους τηλεθεατές να κλείσουν την τηλεόραση και αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα τελευταία 30 λεπτά.

Οι Αλγερινοί είχαν αποκλειστεί με το κεφάλι ψηλά και δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις για την ντροπή της Χιχόν. Ήταν οι ηθικοί νικητές του ομίλου. Ο κόσμος ζητούσε την τιμωρία των ομάδων από την ΦΙΦΑ, που αποφάσισε απ' το επόμενο Μουντιάλ τα τελευταία παιχνίδια των ομίλων να γίνονται την ίδια ώρα. Έστω και με αυτό τον τρόπο η Αλγερία είχε αφήσει το στίγμα της.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου