Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Το αντιαθλητικό χτύπημα του Σουμάχερ στον Μπατιστόν

Στο Μουντιάλ της Ισπανίας η έξοδος του Γερμανού τερματοφύλακα Χάραλντ Σουμάχερ παραλίγο να κόψει την μπάλα στον Γάλλο Πατρίκ Μπατιστόν.

Το φάουλ του Χάραλντ Σουμάχερ στον Πατρίκ Μπατιστόν στο Μουντιάλ της Ισπανίας σόκαρε όλους όσους παρακολούθησαν τον ημιτελικό Δ. Γερμανία - Γαλλία στο "Σάντσεθ Πιθχουάν".

Ο Σουμάχερ, τερματοφύλακας των "πάντσερ", όρμησε να ανακόψει την μπαλιά του Πλατινί με προορισμό τον Μπατιστόν. Έχασε πλήρως τη φάση και έπεσε με το σώμα του στο κεφάλι του Γάλλου ποδοσφαιριστή, ο οποίος έπεσε αναίσθητος στο έδαφος και δεν κατάφερε να συνεχίσει. Διάσειση, κάταγμα στην κάτω γνάθο, δύο χαμένα δόντια ήταν ο απολογισμός για τον διεθνή άσο.


Του παρείχαν οξυγόνο ενώ οι συμπαίκτες του νόμιζαν ότι είχε πεθάνει καθώς δεν έχει σφυγμό και έδειχνε χλωμός. Ο Ολλανδός διαιτητής Τσαρλς Κόφερ, προς έκπληξη όλων, δεν απέβαλε τον Σουμάχερ και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

"Θα έκανα ξανά το ίδιο, βγήκα να ανακόψω την μπάλα ή τον παίκτη. Στα μέσα της διαδρομής καταλαβαίνω ότι δεν προλαβαίνω την μπάλα. Γυρίζω λίγο πριν την πρόσκρουση και τον βρίσκω με την λεκάνη και όχι με τεντωμένο πόδι.

Στην συνέχεια έπαιζα με την μπάλα και απέφυγα να πλησιάσω γιατί εάν αντιδρούσε κάποιος Γάλλος φοβήθηκα ότι τα πράγματα θα γινόταν χειρότερα.

Το έχω πει και στον Μπατιστόν ότι και σήμερα πάλι την ίδια έξοδο θα έκανα. Ημουν ο υπ' αριθμόν ένα δημόσιος κίνδυνος. Ελαβα θανατικές απειλές, ενώ μπράβοι απείλησαν ότι θα απαγάγουν τα παιδιά μου", απολογήθηκε ο Σουμάχερ.

Ο Μπατιστόν, από την πλευρά του, συγχώρεσε τον Σουμάχερ με τον καιρό: "Το γήπεδο ήταν σαν διάδρομος και δεν υπήρχε κανείς. Σαν τα Ηλύσια Πεδία τον Αύγουστο στις 5 το πρωί. Είδα έναν μαυροφορεμένο άντρα να με πλησιάζει και δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτε άλλο".


Το ματς συνεχίστηκε κανονικά και η Δ. Γερμανία προκρίθηκε στον τελικό στην διαδικασία των πέναλτι καθώς η Γαλλία δεν κράτησε το υπέρ της 3-1 που διαμορφώθηκε στην παράταση και ισοφαρίστηκε.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου