Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Μουντιάλ 1970: Η σούπερ Βραζιλία κατακτά τον τίτλο νικώντας τους καλύτερους (vid)

Μουντιάλ του Μεξικού το 1970, και οι οπαδοί του ποδοσφαίρου σε όλο τον πλανήτη βλέπουν την μεγαλύτερη ομάδα όλων των εποχών και τον μεγαλύτερο παίκτη που πέρασε από τα γήπεδα, να συντρίβουν μια ιδιαίτερα μεγάλη ομάδα της Ιταλίας των Μπονισένια, του Ρίβα, και του Φακέτι, με 4-1 και να κατακτά εμβληματικά το Παγκοσμιο Κύπελο.

Αυτό το Μουντιάλ πέρα από την μεγάλη Βραζιλία του βασιλιά Πελέ, των Γκέρσον, Ζαιρζίνιο, Κλοντοάλντο,Κάρλος Αλμπέρτο, και άλλων είχε και άλλες τεράστιες ομάδες όπως την Δ.Γερμανία του Μπέκεμπάουερ και του Μίλερ, την φοβερή Αγγλία των Μπανκς, Χαρστ, Μπ.Τσαρλτον, Τζ.Τσάρλτον, και μια επίσης σκληροτράχηλη Ουρουγουάη. Η Βραζιλία εκείνη θεωρείται η καλύτερη, διότι κέρδισε τους καλύτερους. Πρώτη φορά είχαν εμφανιστεί ταυτόχρονα τέσσερις ομάδες που μπορούσαν να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελο, με τις ίδιες δυνατότητες.


Δείτε βίντεο από 4 θρυλικούς αγώνες:


Από το Βραζιλία - Ιταλία 4-1 που ήταν και ο τελικός




 


Από το Γερμανία-Αγγλία 3-2 στα προημητελικά


 



Από το Ιταλία-Γερμανία 4-3 που ήταν ημιτελικός





Και το Βραζιλία -Αγγλία 1-0 που θεωρούνταν μέχρι τότε πρώιμος τελικός αφού η Αγγλία είχε κατακτήσει το μουντιάλ του 1966. Σημειώνεται ότι εδώ ο Γκόρντον Μπανκς πραγματοποίησε την απόκρουση του αιώνα στην κεφαλιά του Πελέ.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου