Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Η Μπάγερν προτείνει την «τεχνολογία γραμμής» στο γερμανικό πρωτάθλημα

 Η Μπάγερν Μονάχου πρότεινε σήμερα να χρησιμοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν η «τεχνολογία γραμμής» στην Μπουντεσλίγκα.

Η σχετική συζήτηση έλαβε ακόμη μεγαλύτερη έκταση μετά το συμβάν στο 64ο λεπτό του τελικού του Κυπέλλου Γερμανίας ανάμεσα στους Βαυαρούς και την Ντόρτμουντ, όπου ο Ντάντε έδιωξε την μπάλα από την κεφαλιά του Ματς Χούμελς, ενώ εκείνη έχει περάσει τη γραμμή της εστίας, με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Φλόριαν Μέιερ, να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι, κι ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-0.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας επικράτησαν 2-0 στην παράταση και κατάκτησαν το τρόπαιο, ωστόσο ο πρόεδρός τους, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, τάχθηκε με δηλώσεις του υπέρ της χρήσης της σχετικής τεχνολογίας.

«Έχουμε αυτό το στόχο σήμερα για την εφαρμογή της τεχνολογίας γραμμής στη συντομότερη δυνατή ημερομηνία, μόνο για την πρώτη κατηγορία, επειδή πρέπει να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο και ειδικά τους διαιτητές καλύτερα στο μέλλον» υπογράμμισε ο παράγοντας της Μπάγερν.

«Είναι ανυπόφορη η έκταση, με την οποία μπορούν να επικριθούν δημόσια οι διαιτητές, οι οποίοι δεν μπορούν να βασιστούν σε ριπλέι, αργή κίνηση και ακόμη και σε μαθηματικούς υπολογισμούς. Αυτό μπορεί και θα πρέπει να αποτραπεί στο μέλλον» πρόσθεσε.

Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Λίγκα (DFL) δήλωσε ότι η πρόταση αυτή θα συζητηθεί στην επόμενη γενική συνέλευσή της. Να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο οι 36 σύλλογοι των πρώτων δύο κατηγοριών της Γερμανίας απέρριψαν την πρόταση για τη χρήση της «τεχνολογίας γραμμής» και εκτιμάται ότι το κόστος ήταν ο βασικός λόγος γι' αυτό.

Το θέμα του κόστους είναι ο λόγος, για τον οποίο η Μπάγερν Μονάχου προτείνει τώρα να χρησιμοποιηθεί η σχετική τεχνολογία μόνο σε αναμετρήσεις για τη μεγάλη κατηγορία. Η «τεχνολογία γραμμής» χρησιμοποιείται ήδη στην Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας, ενώ χρήση της θα γίνει και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που αρχίζει στις 12 Ιουνίου στη Βραζιλία.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου