Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Το σλάλομ του Αλ Οβαϊράν και το γκολ της ζωής του

Ο Σαουδάραβας παίκτης Αλ Οβαϊράν, έγραψε ιστορία με το γκολ που έβαλε το 1994 στο Μουντιάλ των Ηνωμένων Πολιτειών κόντρα στο Βέλγιο.


Η Σαουδική Αραβία είχε καθιερωθεί στην Ασία ως μία ποδοσφαιρική δύναμη με δύο κατακτήσεις Κυπέλλου Ασίας, αλλά παρέμενε άγνωστη και ερωτηματικό όταν έκανε το ντεμπούτο της σε τελική φάση Μουντιάλ το 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κληρώθηκε στον 5ο όμιλο με αντιπάλους τις Ολλανδία, Βέλγιο και Μαρόκο και οι πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση ήταν ελάχιστες.


Στον πρώτο της αγώνα στον όμιλο ηττήθηκε 2-1 από την Ολλανδία αν και προηγήθηκε στο σκορ. Στον δεύτερο αγώνα νίκησε 2-1 το Μαρόκο και η πρόκριση στην επόμενη φάση θα κρίνονταν στο τελευταίο ματς με το Βέλγιο.

Οι Σαουδάραβες άφησαν το στίγμα τους αφού νίκησαν το Βέλγιο χάρις στο εξαιρετικό γκολ του Αλ Οβαϊράν, που πήρε την μπάλα πολλά μέτρα πριν το κέντρο και αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του έφθασε στην περιοχή και με σωστό πλασέ σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα.

"Ήταν το καλύτερο γκολ που έχω βάλει στην καριέρα μου. Το αφιερώνω σε κάθε Άραβα σε όλο τον κόσμο. Κατά ένα τρόπο ήταν σπουδαίο. Κατά έναν άλλο ήταν απαίσιο. Γιατί με έκανε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Όλοι μιλούσαν για εμένα. Έχω δει το γκολ 1.000 φορές και ειλικρινά το έχω βαρεθεί", δήλωνε ο  Αλ Οβαϊράν.

Ο Ζορζ Γκρουν, αρχηγός του Βελγίου, είχε δηλώσει για το γκολ: "Toν αφήσαμε να τρέχει και να τρέχει, και να τρέχει και να τρέχει. Λογικά κανείς παίκτης δεν μπορεί να τρέξει τόσο μακριά αλλά κανείς δεν του έκανε τάκλιν. Ήμασταν πολύ αισιόδοξοι . Έπρεπε να παίξουμε πιο σκληρά".

Τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και το Βέλγιο προκρίθηκαν στην επόμενη φάση αλλά αποκλείστηκαν από τις Σουηδία και Γερμανία αντίστοιχα. Το γκολ του Αλ Οβαϊράν έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα που έχει σημειωθεί σε Μουντιάλ ενώ του δόθηκε το προσωνύμιο "Ο Μαραντόνα της Αραβίας".







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου